Trenutno se nalazite na strani: Vesti Servisne informacije Stanje na putevima Stanje na putevima - 17.01.2011
 
 

Stanje na putevima - 17.01.2011

IZVEŠTAJ OC AMSS BROJ 017/1 od 17.01.2011.

PREPORUKE MOTORIZOVANIM GRAĐANIMA:

1. Podsećamo motorizovane građane da im ČLANSTVO U AMSS može obezbediti velike uštede, ali i doneti sigurnost, bilo gde da imaju problem na putevima - u Srbiji ili u kontinentalnom delu Evrope. Preporučujemo svima koji još nisu imali prilike da se uvere da je u nevolji na putu dobro biti član AMSS, uz sve pogodnosti koje donosi članstvo, da se učlane u najbližoj poslovnici AMSS.

2. MEĐUNARODNA OVLAŠĆENJA (Međunarodne vozačke dozvole i Međunarodna ovlašćenja za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu) motorizovani građani mogu nabaviti u poslovnicama AMSS širom Srbije. Podsećamo da je Međunarodno ovlašćenje za upravljanje tuđim vozilom OBAVEZAN dokumenat za sve strane zemlje (osim, zasad, za Crnu Goru).

3. ZELENI KARTON, koji je zamena za polisu osiguranja u inostranstvu, je OBAVEZAN dokumenat za sve zemlje, osim zasad, za Crnu Goru. Pribavlja se kod Osiguravajuće kuće kod koje je osigurano vozilo.

I VREMENSKE  PRILIKE  U  SRBIJI  I  NAJAKTUELNIJE INFORMACIJE O SAOBRAĆAJU NA PUTEVIMA U SRBIJI

Prema podacima kojima raspolaže OC AMS Srbije, učesnike u saobraćaju ovog jutra očekuju povoljne vremeske prilike.Saobraćaj je umerenog inteziteta.
Saobraćaj je umerenog inteziteta, a prema informacijama Javnog preduzeće „Putevi Srbije“, na najfrekventnijim putevima 1. prioriteta saobraćaj se obavlja  po pretežno suvim do mestimično vlažnim kolovozima. Na putevima 2. prioriteta, kao i u višim planinskim predelima, preko planinskih prevoja i na prilazima zimskim turističkim centrima kolovoz je vlažan odnosno mokar.

Podsećamo vozače na zakonsku obavezu upotrebe zimske opreme, koja važi u periodu od 01.11. do 01.04. naredne godine.

AMS Srbije i Javno preduzeće „Putevi Srbije“  apeluju na vozače da voze krajnje oprezno i sporije, odnosno da brzinu vozila prilagode datim uslovima na putu, uz održavanje većeg odstojanja izmedju vozila.

Zabrana za šlepere i kamione važi na sledećim putnim pravcima gde je obavezna zimska oprema, savetuje se oprezna vožnja:

R-105     Brestovac-Gornjak - Žagubica
R-119a  Jošanička Banja - Kopaonik
R-119a   Kopaonik - Rudnica
R-218a   Kopaonik-Jaram
R-veza sa R234   Mitrova reka - Golija

Vozačima skrećemo pažnju na učestalu pojava odrona na deonicama koje su trasirane duž nestabilnih kamenih kosina, odnosno duž klisura i useka. Najčešće, odroni se dešavaju na Đerdapskoj magistrali, na deonicama kod Dobre i u blizini Donjeg Milanovca, zatim na Ibarskoj magistrali, kroz Ovčarsko-Kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru, na magistralnim putevima M-24, deonica Kučevo-Majdanpek, M-2, deonica Kosovska Mitrovica-Ribariće-granica sa Crnom Gorom, i M-22.3, deonica Raška-Kosovska Mitrovica, kao i na regionalnim putevima u višim predelima područja Ivanjice. Vozačima savetujemo veoma opreznu vožnju i na magistralnom putu M-1 (autoput E-75), na deonici od Pečenjevca do Preševa. Odrona ima i na magistralnom putu koji od Surdulice vodi ka Vlasini.

Zbog odrona, na regionalnom putu R-226, deonica Čačak-Sastavci-Leušić, saobraćaj se obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila jednom kolovoznom trakom.

Na regionalnom putu R-247, deonica od Vlaškog Polja do Dobrog Polja, saobraćaj se, u dužini od 15 m, obavlja jednom kolovoznom trakom, dok je za kamione sa prikolicom i šlepere zabranjen saobraćaj. Ekipe putara su neprestano na terenu i rade na uklanjanju odrona sa kolovoza, uz asistenciju saobraćjne policije.

Vozačima skrećemo pažnju i na tzv. udarne rupe koje, pri nešto većim brzinama, mogu da oštete vozilo, ali i da ugroze bezbednost vozača i njegovih saputnika.

II   STANJE  BEZBEDNOSTI NA PUTEVIMA U SRBIJI

Prema podacima iz OC RMUP-a, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirana je 81 saobraćajna nezgoda,  35 osoba je teže i lakše povređeno, a 1 osoba je smrtno stradala. Od ukupnog broja evidentiranih saobraćajnih nezgoda, na području Beograda zabeležena je 31 saobraćajna nezgoda, u kojima je  8 osoba povređeno.

III   NAJAKTUELNIJE INFORMACIJE SA GRANIČNIH PRELAZA

Zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su oko 20 min.

IV  STANJE RADOVA NA PUTEVIMA U SRBIJI

UPOZORENJE VOZAČIMA:  Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa vozačima savetujemo da poštuju postavljenu  saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu.

AUTOPUTEVI KROZ SRBIJU:

Danas nema planiranih obustava saobraćaja na mostu preko Dunava kod Beške, na deonici auto-putu E-75 Beograd-Novi Sad.

Zatvorena je naplatna rampa “Tranšped” na auto-putu E-75, deonica Beograd-Niš, u smeru ka Nišu, zbog čega se vozila usmeravaju na sledeću naplatnu rampu Vrčin. Nadvožnjak kod Tranšpeda mogu koristiti samo pešaci., jer su u toku radovi na izgradnji novog nadvožnjaka. Zbog ovih radova, saobraćaj se obavlja dvosmerno kolovoznom trakom koja vodi iz smera Niša ka Beogradu. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom. Isključenje na petlji Tranšped iz smera Niša ka Beogradu je dozvoljeno.

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju autoputa E-75,  deonica Beograd-Niš, i sanacije naplatnih rampi, za saobraćaj je zatvorena rampa za isključenje vozila sa autoputa iz smera Beograd-Smederevo, kao i uključenje na naplatnoj  rampi Smederevo. Kao alternativni pravac, preporučujemo korišćenje petlje Požarevac.

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova prekinuti su radovi na popravci kolovozne konstrukcije Radinačkog nadvožnjaka, na AP E-70, na delu kod Sremske Mitrovice. Od 23.12.2010. saobraćaj se preko nadvožnjaka, obavlja normalno.

Na mostu „GAZELA“, a prema obaveštenju Javnog preduzeća Putevi Srbije, na snazi su sledeće izmene u režimu obavljanja saobraćaja preko mosta:

ZABRANJEN JE SAOBRAĆAJ PREKO MOSTA, U OBA SMERA, ZA SVA TERETNA VOZILA ČIJA JE UKUPNA TEŽINA PREKO 3,5 TONE.

Sva teretna vozila čija je ukupna težina preko 3,5 tone, koja iz pravca Sremske Mitrovice ili Novog Sada idu ka Nišu, usmeravaju se na autoput E-70 do petlje za obilaznicu oko Beograda, zatim na obilaznicu, na most preko Save kod Ostružnice i dalje obilaznicom ili do Ibarske magistrale ili  na autoput E-75, deonica Beograd-Niš.

Ukoliko idu za Banat, sva teretna vozila čija je ukupna težina preko 3,5 tone, posle prelaska mosta kod Ostružnice mogu da se isključe na novi put Obrenovac-Beograd, do mostarske petlje, a zatim da nastave Savskom, Karađorđevom, Bulevarom Vojvode Bojovića (ispod Kalemegdana), Dunavskom i Bulevarom Vojvode Despota Stefana (29. Novembra) do Pančevačkog mosta i dalje ka Banatu.

Sva teretna vozila čija je ukupna težina preko 3,5 tone, koja iz pravca Niša idu prema Novom Beogradu, isključuju se na petlji Bubanj potok, a onda regionalnim putem R-251, tzv. kružnim putem oko Beograda, ka mostu preko Save kod Ostružnice i dalje do uključenja na autoput E-70, između petlji Dobanovci i Aerodrom „Nikola Tesla“.

Takođe, sva teretna vozila čija je ukupna težina preko 3,5 tone, koja iz Beograda i okoline, kao i iz Banata, idu ka Novom Beogradu, Novom Sadu ili Sremskoj Mitrovici, preusmeravaju se na most preko Save kod Ostružnice, na obilaznicu i AP E-70 ili AP E-75.

Za one koji imaju pravo da se kreću preko mosta, važno je sledeće upozorenje: neophodno je da vozači poštuju i ograničenje brzine dok se kreću preko mosta i postavljenu saobraćajnu signalizaciju, te da budu tolerantni i strpljivi, zbog mogućih zastoja u obavljanju saobraćaja preko mosta.

Prema obaveštenju Gradskog sekretarijata za saobraćaj, za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone važi sledeći režim:

Kroz ulicu Bulevar Vojvode Mišića:
1. SAOBRAĆAJ JE ZABRANJEN U VREMENU OD 16,00 DO 18,00 SATI U SMERU OD MOSTARSKE PETLJE KA ČUKARICI I
2. SAOBRAĆAJ JE ZABRANJEN U VREMENU OD 07,00 DO 09,00 I OD 16,00 DO 18,00 SATI U SMERU OD ČUKARICE KA MOSTARSKOJ PETLJI.

Trasom: Cvijićeva, Dimitrija Tucovića, Batutova, Bulevar Kralja Aleksandra, Gospodara Vučića i Vojislava Ilića do Plavog mosta, odnosno, do autoputa E-75, zabranjen je saobraćaj od 16,00 do 18,00 i od 23,00 do 09,00 narednog dana.

U okviru rehabilitacije autoputa E-75 na deonici kroz Beograd, od petlje Aerodrom do naplatne rampe Bubanj Potok, u zimskom periodu, do 15.03.2010.g.,  izvodiće se manji radovi (zamena ivičnjaka i sl.). Tokom izvođenja radova, za saobraćaj će biti zatvorena brza ( krajnja leva) traka u smeru ka Nišu u dužini od 200m u pojasu radova. U skladu sa dinamikom radova ekipe će se pomerati dalje, čime bi se zatvaralo narednih 200m itd.

V   GLAVNI MAGISTRALNI PRAVCI:

Na magistralnom putu M - 19, deonica Beograd - Obrenovac (Savska magistrala), kod Ade Ciganlije, u okviru redovnog održavanja izvode se radovi u vremenu od 19.00h do 05.00h narednog dana. U početnoj fazi radova, za saobraćaj će biti zatvorene dve krajnje desne saobraćajne trake u smeru Obrenovac – Beograd.

U toku su završni radovi na sanaciji mostova na Ibarskoj magistrali, deonica od Preljine do Lađevaca,  koja je duga oko 15 km (most na Čemernici prema Čačku, most na Banji, most na Ostrovcu, most na Lađevačkom potoku posle Mrčajevaca). Saobraćaj se obavlja uz smanjenu brzinu kretanja vozila,  bez zastoja i bez posebnih ograničenja. Planirano je da radovi budu završeni krajem 2010. Molimo sve učesnike u saobraćaju da obrate pažnju na postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju, da prilagode brzinu vozila postojećim uslovima na putu, kao i da povedu računa o bezbednosti radnika na mostovima na kojima se radi.

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.

Uključenje i isključenje sa autoputa E-75, deonica Beograd-Subotica, u zoni temerinske raskrsnice kod Novog Sada je normalizovano za sve kategorije vozila.

1. VOJVODINA

1.1   BAČKA:

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova prekinuti su radovi na popravci kolovozne konstrukcije na mostu preko Tise, na regionalnom putu R-111, deonica Kanjiža-Novi Kneževac. Preko ovog mosta saobraćaj se obavlja normalno, dok zabrana važi za tereta vozilima preko 12 tona ukupne težine.

1.2      BANAT :                        
Saobraćaj je potpuno obustavljen na mostu preko Tamiša kod Sečnja na magistarlnom putu M 7.1,  deonica Zrenjanin-Vršac, i preusmeren je na alternativne pravce. Lokalnom stanovništvu iz Sečnja je omogućeno korišćenje pontonskog mosta, ali uz posebne dozvole i nalepnice na vozilima, koje izdaje opština.
Na deonioci regionalnog puta R-110 od Perleza do Titela, na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna težina prelazi 10 tona.

1.3. SREM:

2. UŽA SRBIJA

2.1. ZAPADNA SRBIJA:

Na magistralnom putu M-5, deonica Čačak-Užice, na delu Uzići-Požega-Asanovac izraženi su kolotrazi na kolovozu, pa to predstavlja ozbiljnu opasnost za sve učesnike u saobraćaju. Vozačima savetujemo da voze sporije i opreznije.

2.2. CENTRALNA SRBIJA:

Na deonici regionalnog puta Kruševac – Aleksandrovac kod mesta Donja Velika Vrbnica izvode se radovi na izradi devijacije koja će omogućiti nesmetano odvijanje saobraćaja za vreme rekonstrukcije mosta preko reke Pepeljuše. Zbog toga može doći do povremenih, kratkotrajnih, zastoja u obavljanju saobraćaja u periodu od 7 – 16 časova. Planirano je da radovi  traju do 15.02.2011. godine.

2.3. ISTOČNA SRBIJA:

Na regionalnom putu R-261 Zaječar – Boljevac na izlazu iz mesta Lubnica ka Boljevcu, sanirano je klizište, tako da se saobraćaj na ovom delu regionalnog puta obavlja normalno.

Zbog radova na mostu preko reke Pek, za saobraćaj je zatvoren regionalni put R/108a Miljevići-Srednjevo. Alternativni put iz Srednjeva, za sva vozila je regionalni put R/108a do Velikog Gradišta, zatim magistralnim put m M-25.1 do Braničeva, a potom regionalni put R/108 do Miljevića. Radovi su predviđeni da traju od 11.11.2011.

Na magistralnom putu puta M-25.1, na deonici kroz Đerdapsku klisuru, deonica,  zbog radova je  zatvorena jedna traka puta na delu od Tekije ka brani, pa se soaobraćaj  obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi su  obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Na regionalnom putu R-256, deonica Turija-Golubac, kod manastira Tumane je  aktivirano klizište i oštećene su obe kolovozne trake u dužini od 200 metara, a saobraćaj je u potpunom prekidu.

Usled oštećenja betonske ograde mosta na regionalnom putu R-105, deonica Petrovac – Žagubica, kod mesta Leskovac je saobraćaj usporeniji, a vozačima savetujemo da poštuju postavljenu, privremenu, saobraćajnu signalizaciju.

2.4. JUŽNA I JUGOZAPADNA SRBIJA: 

Usled oštećenja mosta na magistralnom putu M-2, na 15-tom kilometru od Ribarića ka Rožaju, na delu kod Špiljana saobraćaj je usporen i obavlja se obilaznicom, prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji. Ovakav režim saobraćaja biće aktuelan do daljeg.

2.5. JUŽNA I JUGOISTOČNA SRBIJA:

Zbog aktiviranja klizišta, neprohodan je regionalni put R-221, deonica Ribare – Vukanja – Prokuplje.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta AMSS

This content has been locked. You can no longer post any comment.