Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo
 
 

Društvo

Besplatni preventivni pregledi stanovništva u Kliničkom centru Kragujevac

Podržavajući permanentnu akciju Ministarstva zdravlja Republike Srbije u cilju smanjenja hroničnih nezaraznih bolesti, Klinički centar Kragujevac organizuje besplatne preventivne preglede u nedelju, 17. septembra 2017. godine, u periodu od 8:00 do 16:00 sati.

Google: Samo tako nastavite, širite pozitivan uticaj globalno

Kreator poslovnog kluba KUM i lokalni vodič, Stefan Svičević, primio je poruku od strane globalnog Google tima lokalnih vodiča o skorašnjem doprinosu pomenutom programu i to direktno iz amfiteatra Googleplex-a saznaje neformalna grupa novinara Intervjuer-a. U ovom trenutku 123.000 pregleda dodatih fotografija mesta, na stotine odgovorenih pitanja i recenzija koje su pomogle ljudima širom sveta izjavio je Svičević za Kragujevac Online.

Zgrada "Milenijum" podelila komšije

Kupci stanova i lokala u zgradi nazvanoj "Milenijum", u centru grada, već 14 godina čekaju svoj krov nad glavom. S obzirom na to da je investitor bankrotirao i ostavio zgradu nedovršenu, sami su se organizovali i nastavili gradnju, ali su im ključevi još daleko jer je došlo do nesuglasica i dilema o tome kako dalje, s obzirom na to da objekat i dalje nije sasvim završen.

Poziv za predstavnike/ce OCD-a - OBUKA ZA VOLONTERSKI MENADŽMENT

Omladina JAZAS-a Kragujevac, u okviru projekta "Volonterizam: prava i odgovornosti" koji finansira Ministarstvo omladine i sporta, raspisuje poziv za predstavnike/ce organizacija civilnog društva (OCD) iz Srbije za učestvovanje na OBUCI ZA VOLONTERSKI MENADŽMENT.

Prvi H&M u Kragujevcu od 17. avgusta

Prva prodavnica kompanije H&M Hennes & Mauritz u Kragujevcu biće otvorena u četvrtak 17. avgusta u 11 časova, u šoping centru Kragujevac Plaza, u Bulevaru kraljice Marije 56. Prvih 100 posetilaca očekuju vaučeri za kupovinu u iznosu od 1.500 dinara, a svi kupci će tokom dana na kasi moći da ostvare 20 odsto popusta na celokupnu kupovinu.

MEĐUNARODNI FORUM – JUGOSFERA 2017

Institut za evropske poslove, u saradnji sa Evropskim parlamentom mladih Bosne i Hercegovine, organizuje internacionalni forum pod nazivom Jugosfera 2017 koji će biti održan u Kragujevcu (od 1. do 3- avgusta), Beogradu (od 3. do 5. avgusta) i Sarajevu (od 6. do 9. avgusta).

Projekat ''Svetionik znanja''

Projekat „Svetska znanja za razvoj mladih“ je u potrazi za učenicima trećeg i četvrtog razreda srednjih škola u Republici Srbiji! Projekat koji sprovodi Organizacija srpskih studenata u inostranstvu, finansira Ministarstvo omladine i sporta predstavlja dugoročni, održivi projekat, obrazovnog i takmičarskog karaktera, sa naglaskom na aktivnom učešću mladih na lokalnom nivou.

Prvi dan leta i osveženje u vidu dobre muzike i raspoloženja

Prvi dan leta je danas 21. juna i trajaće do 22. septembra 2017. Sunce je obasjalo Kragujevac i lepo vreme nas tek očekuje. Dnevne temperature će biti preko 30 stepeni zato ideje za osveženje mogu već da se primenjuju.

MUP KG: Zaplenjeno više od dva kilograma marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu su zaplenili više od dva kilograma marihuane i uhapsili J.V. (19) i M.S. (21) oboje iz Kragujevca i odredili zadržavanje u trajanju do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Završen projekat Eko Info u Kragujevcu

U Biznis inovacionom centru u Kragujevcu održana je završna konferencija projekta Eko Info – Nove veštine za kreativne mlade ljude. Član Gradskog veća za obrazovanje gospodin Nedeljko Manojlović govorio je o aspektima projekta i istakao da je postignutim rezultatima i uključenjem broja mladih projekat opravdao svoje postojanje a svakako je postigao cilj o podizanju ekološke svesti mladih i unapređenje njihovih znanja i veština.

Strana 1 od 291