Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika
 
 

Hronika

Otkrivena laboratorija za proizvodnju droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu su, nakon intenzivnog operativnog rada, pronašli još jednu improvizovanu laboratoriju za proizvodnju opojne droge i uhapsili R. J. (49) iz Kragujevca, za koga se sumnja da je u njoj uzgajao marihuanu.

U Kragujevcu zaplenjeno četiri kilograma marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, zajedno sa kolegama iz Kragujevca, zaplenili su oko četiri kilograma marihuane i automatsku pušku sa municijom, čija se vrednost procenjuje na četiri miliona dinara. Tom prilikom, uhapšen je D.M. (1977), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Hapšenja zbog ubistva u pokušaju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su A. D. (33) iz Kragujevca i odredili mu meru zadržavanja u trajanju do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

HAPŠENJA za izazivanja opšte opasnosti i ugrožavanja sigurnosti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu su, nakon intenzivnog operativnog rada, uhapsili S. S. (43) iz Topole i odredili mu meru zadržavanja u trajanju do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela izazivanje opšte opasnosti i ugrožavanje sigurnosti.

Hapšenja zbog ubistva u pokušaju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su N. M. (22) iz Kragujevca i odredili mu meru zadržavanja u trajanju do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju. Mera zadržavanja određena je i D. B. (22), takođe iz Kragujevca, zbog sumnje da je pružio pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

PU Kragujevac u vezi zaplenjenih cigareta

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, u saradnji sa Poreskom policijom i Tržišnom inspekcijom, presekli su još jedan lanac ilegalnog prometa akciznih proizvoda i zaplenili 1.100 paklica cigareta raznih vrsta bez akciznih markica. Cigarete su pronađene u motornom vozilu ''reno'' kragujevačkih registarskih oznaka, koje je policija zaustavila na periferiji Kragujevca, u naselju Korićani.

PU Kragujevac: Zaplene opojne droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, nakon intenzivnog operativnog rada, danas su zaplenili veću količinu opojne droge i uhapsili dvojicu prodavaca narkotika. Kod braće B. Ž. (37) i N. Ž. (40) iz Kragujevca, kojima je određena mera zadržavanja u trajanju do 48 sati, pronađeno je 8 kilograma i 863 grama marihuane u suvom stanju, 23 grama hašiša, 17,6 grama kokaina, 3,3 grama spida i 0,5 grama kanabisa.

Hapšenja kriminalne grupe zbog izvršenih razbojništava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, intenzivnim operativnim radom uhapsili su kriminalnu grupu koja je u ovom gradu, u proteklih 20 dana, izvršila tri razbojništva i dva razbojništva u pokušaju.

Uhapšeno 47 osoba zbog korupcije u akciji Pluton 2

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u nastavku akcije na suzbijanju krivičnih dela pranja novca, finansijskog kriminala i korupcije, posebno vezano za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, uhapsili su 47 osoba i podneli krivične prijave u redovnom postupku protiv 19 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više koruptivnih krivičnih dela, dok se za dve osobe traga. Akcija „Pluton 2“ sporovedena je u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Somboru, Zrenjaninu, Subotici, Valjevu, Smederevu, Jagodini, Užicu, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Leskovcu, Vranju, Pirotu, Prokuplju i Novom Pazaru.

Hapšenja zbog zlostavljanja, mučenja i ugrožavanja sigurnosti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su A. Đ. (42) iz Kragujevca i odredili mu meru zadržavanja u trajanju do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zlostavljanje i mučenje, nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, falsifikovanje isprave i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Strana 1 od 110