Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika
 
 

Hronika

Hapšenja kriminalne grupe zbog izvršenih razbojništava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, intenzivnim operativnim radom uhapsili su kriminalnu grupu koja je u ovom gradu, u proteklih 20 dana, izvršila tri razbojništva i dva razbojništva u pokušaju.

Uhapšeno 47 osoba zbog korupcije u akciji Pluton 2

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u nastavku akcije na suzbijanju krivičnih dela pranja novca, finansijskog kriminala i korupcije, posebno vezano za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, uhapsili su 47 osoba i podneli krivične prijave u redovnom postupku protiv 19 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više koruptivnih krivičnih dela, dok se za dve osobe traga. Akcija „Pluton 2“ sporovedena je u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Somboru, Zrenjaninu, Subotici, Valjevu, Smederevu, Jagodini, Užicu, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Leskovcu, Vranju, Pirotu, Prokuplju i Novom Pazaru.

Hapšenja zbog zlostavljanja, mučenja i ugrožavanja sigurnosti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su A. Đ. (42) iz Kragujevca i odredili mu meru zadržavanja u trajanju do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zlostavljanje i mučenje, nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, falsifikovanje isprave i neovlašćeno držanje opojnih droga.

PU: Hapšenja razbojnika na licu mesta

Brzom i efikasnom akcijom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu su, odmah nakon razbojništva na benzinskoj stanici ''Lukoil'' u Ravnom Gaju kod Knića, uhapsili osumnjičenog, sprečivši ga da pobegne sa opljačkanim novcem.

Hapšenje u vezi tri krivična dela razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su A. I. (33) iz Kragujevca i odredili mu meru zadržavanja u trajanju do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio tri krivična dela razbojništva.

Prevare i teške krađe predmeta vrednosti oko 600.000 dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu su, u saradnji sa kolegama iz Čačka, za samo nekoliko sati rasvetlili prevaru i pronašli četrdesetogodišnjakinju i dvadesepetogodišnjakinju sa područja opštine Loznica, osumnjičene da su izvršile ovo krivično delo.

Zloupotreba položaja i falsifikovanje službene isprave

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su M. R. (30) i S. S. (36), obojica iz Kragujevca i odredili im meru zadržavanja u trajanju do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave.

HAPŠENJA u Arandjelovcu zbog izazivanja opšte opasnosti i ilegalnog posedovanja oružja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Aranđelovcu uhapsili su S. M. (21) iz Aranđelovca i odredili mu meru zadržavanja u trajanju do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je pronašla pištolj i ''fantomke''

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su braću B. N. (22) i B. N. (18), obojica iz Kragujevca, kao i D. Đ. (20) iz Vrnjačke Banje i odredili im meru zadržavanja u trajanju do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo i dva razbojništva u pokušaju.

HAPŠENJA zbog falsifikovanja novca i ličnih dokumenata

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su sugrađane M. S. (41) i S. S. (57), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave, a M.S. i falsifikovanje novca. Postoje osnovi sumnje da je M. S. polovinom decembra 2016. godine nabavio 11 falsifikovanih novčanica u apoenima od po 50 evra, u nameri da ih stavi u opticaj.

Strana 1 od 110