Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info
 
 

Info

Najnovije vesti sa teritorije grada Kragujevca, ali i najvažnije vesti iz Srbijei sveta

hronika, društvo, ekonomija, kultura, politika...

Otvaranje salona Forma Ideale u Kragujevcu

Otvaranje renoviranog i proširenog salona Forma Ideale u subotu 25. marta 2017. u Delta Parku u Kragujevcu, u ulici Save Kovačevića 27 u 16h. Na preko 1.900 kvadratnih metara izložbeno-prodajnog prostora, dizajniranog u skladu sa najnovijim enterijerskim trendovima, biće izloženi popularni modeli nameštaja iz pločastog i tapaciranog programa, kao i i dekorativna linija Conforma.

Počela sezona letnjih kampova

Počela je sezona prijavljivanja za međunarodne volonterske kampove koji će se održati tokom leta i jeseni širom Srbije i sveta. Svim mladima i starijima, na raspolaganju je preko 2000 kampova na pet kontinenata.

Prvi dan proleća

Prvi dan proleća i buđenje počinje! Pored lepog sunčanog dana, prvi dan proleća simbolično je predstavljen online na Google pretraživaču u okviru Doodle buđenja !

Izložba u Gradskoj galeriji Mostovi Balkana

Izborom iz zbirke u Gradskoj galeriji Mostovi Balkana biće svečano otvorena Galerija na novoj lokaciji u ulici Zorana Djindjića 7.

UniKG u prvih 600 univerziteta

Međunarodna lista za rangiranje univerziteta RankPro je, na osnovu podataka predatih od strane Univerziteta u Kragujevcu, a koji se tiču akademskih dostignuća fakulteta u njegovom sastavu kao i samih nastavnika i studenata, uvrstila Univerzitet u Kragujevcu u grupu prvih 600 vodećih Univerziteta na svetu. Univerzitet u Kragujevcu i Univerzitet u Beogradu su jedini univerziteti iz Srbije koji su dospeli na listu.

Sajam cokolade, kafe i toplih napitaka

Na Šumadija sajmu u Kragujevcu će se od 24. do 26. marta održati Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka! Organizatori kažu da posetioce očekuje svet slatkih strasti, da će učestvovati više proizvođača i distributera iz oblasti konditorske industrije iz zemlje i inostranstva, proizvođači i distributeri kafe, proizvođači i distributeri opreme za poslastičarstvo, prateće opreme za kafiće, barove i HoReCa sektora, predstavnici poslastičarske industrije, prateći proizvodi kao što su čajna peciva, i drugi dodaci za kafu i čaj.

Promocija časopisa Menadžment u hotelijerstvu i turizmu

U četvrtak, 16. marta 2017. godine, u 19 časova u Univerzitetskoj galeriji biće održana promocija časopisa ,,Menadžment u hotelijerstvu i turizmu“ - ,,HiT Menadžment“ čiji je izdavač Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji.

Peticija za opstanak RTK ispred zgrade Skupštine grada

Sindikat „Nezavisnost“ i zaposleni u Radio telviziji Kragujevac najavili su konferenciju za novinare koja će biti održana u četvrtak 16.03.2017. godine u 12h ispred zgrade Skupštine grada. Peticija za opstanak RTK koju je za samo 4 dana potpisalo više od 10 hiljada gađana Kragujevca biće uručena gradonačelniku Radomiru Nikoliću.

Hapšenja kriminalne grupe zbog izvršenih razbojništava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, intenzivnim operativnim radom uhapsili su kriminalnu grupu koja je u ovom gradu, u proteklih 20 dana, izvršila tri razbojništva i dva razbojništva u pokušaju.

Četvrti internacionalni festival kamerne muzike

Četvrti po redu Internacionalni festival kamerne muzike Convivium musicum, održaće se od 14. do 17. marta 2017. godine u Kragujevcu, u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije.

Strana 1 od 913