Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info
 
 

Info

Najnovije vesti sa teritorije grada Kragujevca, ali i najvažnije vesti iz Srbijei sveta

hronika, društvo, ekonomija, kultura, politika...

Dinar nastavlja da raste

Dinar će u ponedeljak, 18. decembra, ojačati prema evru za 0,2 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 119,0258 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Galerija Mostovi Balkana ,,Upotreba mašine"

Na izložbi su predstavljena dela rađena u poslednjih sedam godina. Predstave pisaćih mašina, matičnih ploča i presa se u ovom kontekstu pojavljuju kao glavni motiv i predmet jednog specifičnog istraživanja i sadržaja.

Sindikati fabrika OIS održali sastanak u Valjevu

Sindikati fabrika Odbrambene industrije Srbije (OIS) Prva iskra – Barič, Prvi partizan – Užice, Milan Blagojević – Lučani, Krušik – Valjevo, Sloboda – Čačak i Zastava oružje – Kragujevac na sastanku održanom u Valjevu dana 14. decembar 2017. godine su osudili postupak i način na koji Ministarstvo odbrane uvodi u skupštinsku proceduru Zakon o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme.

Igraj se bezbedno - petarde, rakete i vatromet nisu igračke

U organizaciji grada Kragujevca i Kancelarije za mlade, a u saradnji sa Policijskom upravom Kragujevac, Zavodom za hitnu medicinsku pomoć i Vatrogasno spasilačkom brigadom u OŠ “Radoje Domanović“ održana je prva edukativna tribina “Igraj se bezbedno - petarde, rakete i vatromet nisu igračke!“.

Svi gafovi i blamaže šefa NATO-a zbog kojih je dobio novi mandat

Generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu produžen je mandat do septembra 2020. godine, a mi vas podsećamo na neke od najvećih „bisera“ iz karijere bivšeg norveškog premijera. Stoltenberg: Srbija suverena, poštujemo to što ne želi u NATO.

Prvi put u Srbiji (Kragujevac) "Plant for the Planet"

Ekološko udruženje fanova kampova iz Kragujevca Vas poziva da 16. decembra ispratite posebnu ekološku aktivnost pod nazivom „Plant for the planet”. Pored Srbije (Kragujevca) uključene su još dve zemlje, Nemačka (Hanover) i Malavi – Afrika (Blantajer).

Izložba grafika Sandre Bo i Vladimira Rankovića

Izložba grafika Sandre Bo, umetnice iz Švajcarske i Vladimira Rankovića, kragujevačkog grafičara, biće otvorena, sutra, 14.12. od 19 sati, u Malom likovnom salonu Narodnog muzeja i trajaće do 26. decembra.

Okrugli sto na temu ''Radna prava su ljudska prava''

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava 10.12.2017. godine ''Roma Centar'' i ''Savez samostalnih sindikata Kragujevca'' organizovali su okrugli sto na temu ''Radna prava su ljudska prava''. Okrugli sto je održan 11.12.2017. godine u vremenu od 11-12:30 časova u Zgradi Doma sindikata Mala sala na IV spratu br. 409.

Selo Dulene okruženo Gledićkim planinama i Crnim vrhom

Selo Dulene izuzetan je primerak netaknute ekološke sredine sa bogatim biodiverzitetom, flore i faune ovoga kraja. U selu se nalazi oko četrdeset izvora zdrave pijaće vode, koja je prilikom testiranja potvrđeno najboljeg kvaliteta našeg kraja u okolini Grada Kragujevca. Planina Dulenski Crni vrh je na 897 metara nadmorske visine, a samo selo Dulene nalazi se na 464 metara nadmorske visine u klisuri reke Dulenke. To je inače najduža i najdublja klisura u centralnoj Srbiji.

Sajam automobila Auto Expo 2017

Sajam auto mobila “Auto Expo 2017” zvanično je otvoren 08 decembra 2017. Godine. Brojne premijere svetskih brendova bile su za sva tri sajamska dana, a ovogodišnji sajam zabeležio je veliko interesovanje potencijalnih kupaca, ali i onih koji prate trendove i dešavanja u automobilskoj industriji.

Strana 1 od 947