Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info
 
 

Info

Najnovije vesti sa teritorije grada Kragujevca, ali i najvažnije vesti iz Srbijei sveta

hronika, društvo, ekonomija, kultura, politika...

Veliki školski čas – Igre brojeva

U znak sećanja na nevino stradale građane Кragujevca i ovog 21. oktobra u Šumaricama održan je Veliki školski čas i moleban kragujevačkim novomučenicima koji je, kraj spomenika streljanim đacima i profesorima, služio Episkop Šumadijski gospodin Jovan uz sasluženje sveštenstva Šumadijske eparhije.

3. koncert OKTOH-a

Na 3. koncertu 43. oktobarskih muzičkih svečanosti - OКTOH-u, kragujevačkoj publici predstaviće se uvaženi pijanista Pavel Topvič, u utorak 24. oktobra 2017. godine u 20 časova u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije.

Bdenje u Muzeju “21. Oktobar“

Izabela Кovalska iz Poljske dobitnica je Gran prija “Vesnik mira“ 19. Salona antiratne karikature u Кragujevcu i novčane nagrade od 1500 evra koju daruje Međunarodna asocijacija gradova “vesnika mira“.

Preminuo glumac Ljubomir Ubavkić Pendula

Glumac Ljubomir Ubavkić Pendula umro je u 86. godini u Kragujevcu, saopštio je Knjaževski-srpski teatar iz tog grada. Komemoracija će biti održana u subotu u 9 na sceni "Joakim Vujić" kragujevačkog teatra, a sahrana će se obaviti istog dana u 14 časova na Varoškom groblju u Kragujevcu.

Kragujevac planira da kupi električni autobus

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić izjavio je da taj grad kroz nekoliko meseci planira da uvede u saobraćaj električni autobus i izgradi dve stanice za punjenje.

9. Sajam stipendija - Izaberi stipendiju po svojoj meri

IX Sajam stipendija pod sloganom „Izaberi stipendiju po svojoj meri“, u organizaciji Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu, biće održan u četvrtak, 19. oktobra 2017. godine u holu Pravnog fakulteta u periodu od 11 do 15 časova.

Vodička tura posvećena Spomen parku Kragujevački oktobar

U četvrtak, 19. oktobra, Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ organizuje vodičku turu posvećenu Spomen parku Kragujevački oktobar. Itinererom je predviđena poseta Muzeju „21.oktobar“ i obilazak autobusom pored grobnica i umetnički oblikovanih spomenika.

Za četvrtinu više stranaca

Od početka godine do kraja avgusta, Kragujevac je, prema podacima Gradske turističke organizacije (GTO), posetilo 32.000 turista, što je za 13 odsto više no u istom periodu lane.

Šabić: Organizatori proslave BIA duguju objašnjenje novinarima kojima nije omogućen ulazak

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je danas da organizator obeležavanja dana Bezbednosno-informativne agencije (BIA) duguje objašnjenje novinarima kojima nije omogućen ulazak na taj dogadjaj kao i javnosti.

Plaćena praksa za knjigovođe

U okviru programa "E2E - Znanjem do posla: Razvijanje veština mladih i javno-privatno partnerstvo u Srbiji", Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu - Centru za ekonomska istraživanja odobren je projekat "Novi poslovi za mlade knjigovođe" (Program sprovodi: IP consult; Program finansira: SDC - Švajcarska agencija za razvoj i saradnju).

Strana 1 od 939