Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info
 
 

Info

Najnovije vesti sa teritorije grada Kragujevca, ali i najvažnije vesti iz Srbijei sveta

hronika, društvo, ekonomija, kultura, politika...

Specijalna projekcija novog ostvarenja reditelja Emira Kusturice

Specijalna projekcija filma „Na mlečnom putu“ sa posetom reditelja i glavnog glumca Emira Kusturice, održaće se u nedelju 26. februara, od 17:20h u bioskopu Cineplexx Kragujevac Plaza.

Štrajk u preduzeću Magneti Marelli

Juče, 23.02.2017.godine, započeo je štrajk u preduzeću Magneti Marelli doo u Kragujevcu, preduzeću koje je komponentaš preduzeća Fiat automobili Srbija. Štrajk je započeo zbog niskih zarada. Poslodavac ne pregovara sa štrajkačima i ako je štrajk organizovan po Zakonu o štrajku, čime krši ovaj Zakon.

Ugašen Radio Kragujevac

Posle 47 godina od osnivanja, ugašen je Radio Kragujevac koji je emitovao program na frekvenciji 94,7 megaherca.

Emisia Consulting iz Kragujevca u TOP 20 najbrže rastućih kompanija

Zlatna Gazela je priznanje ustanovljeno od strane Bisnode, međunarodne grupe koja posluje u 19 država. Priznanje će biti dodeljeno najboljoj od najbrže rastućih kompanija u Srbiji.

Radionice nemačkog jezika u Kancelariji za mlade

Kako je najavljeno iz KZM Kragujevac besplatne radionice nemčkog jezika vodiće studentkinje germanistike Biljana Ilić i Ana Nikolić. Rok za prijave je 05.mart 2017.god a radionice su namenjene mladima uzrasta od 15 do 30 godina.

Kragujevac zainteresovan da zaštiti RTK od propadanja

Grad Kragujevac je zainteresovan da zaštiti od propadanja Radio televiziju Kragujevac (RTK), koja je vraćena u državno vlasništvo posle raskida privatizacije u januaru, rečeno je danaa agenciji Beta u sindikatu "Nezavisnost" u RTK.

Počinju obuke za nastavnike, mBot roboti stižu u škole

Stručno usavršavanje nastavnika za korišćenje mBot robota kao nastavnog sredstva, za nastavnike iz 81 osnovne škole u Srbiji, koje su u prvom krugu uključene u akciju KODigranje, biće održane od 20. do 23. februara u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Kragujevcu, Nišu, Negotinu i Beogradu.

Finansiranje omladinskih volonterskih projekata

Udruženje za socijalni razvoj ’’Sunce’’ iz Kragujevca, resurs centar za Šumadijski i Pomoravski okrug u partnerstvu sa Udruženjem ’’Interaktiv’’ Kragujevac a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta ove godine će finansirati petnaest omladinskih volonterskih projekata u Šumadijskom i Pomoravskom okrugu, u okviru programa „Mladi su zakon“ u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih.

Konferencija „HUMAN CITIES / SHARING CLOUD“ i obnova Velikog parka

Gospođa Dragica Nikolić, predsednik Upravnog odbora Fondacije „Dragica Nikolić“, svečano će otvoriti međunarodnu kreativnu urbanističko-arhitektonsku konferenciju, pod nazivom „HUMAN CITIES / SHARING CLOUD“, u organizaciji Grada Kragujevca i Beogradske nedelje dizajna, u petak 17. februara 2017. godine, u 14.00 sati, u svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije (Daničićeva br.1).

BALONI PODRŠKE ZA MALIŠANE OBOLELE OD RAKA

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka - NURDOR tradicionalno organizuje puštanje zelenih balona na trgovima širom Srbije, u znak podrške obolelim mališanima. Ovogodišnja manifestacija održana je u Kragujevcu 15. februara, na Međunarodni dan dece obolele od raka i podržana je od strane kragujevačke omladinske organizacije MLADI.

Strana 1 od 911