Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac
 
 

Grad Kragujevac

Danas je Bogojavljenje: Idemo po svetu vodicu

Bogojavljenje je dan kada je po predanju božji glas objavio da je Isus njegov sin i veruje se da će uoči ovog dana u ponoć biti uslišene sve želje.

Kragujevac - Tri razvojna plana u 2018.

Skupština grada Kragujevca usvojila je tri razvojna plana za Kragujevac u 2018. godini. Pred odbornicima gradskog parlamenta na poslednjem zasedanju u ovoj godini bio je obiman dnevni red. Najvažnija među 17 tačaka je su bili planovi razvoja u narednom periodu, od kojih će dva biti realizovana u saradnji sa državom.

Dodela Potvrda o obavljenoj Studentskoj letnjoj stručnoj praksi

U ponedeljak 25. decembra 2017. godine, sa početkom u 10,00 sati, u Svečanoj sali Rektorata biće održana dodela Potvrda o obavljenoj Studentskoj letnjoj stručnoj praksi, koju je Univerzitet u Kragujevcu realizovao u saradnji sa Gradom Kragujevcem, Institutom za javno zdravlje Kragujevac i Kliničkim centrom Kragujevac.

Igraj se bezbedno - petarde, rakete i vatromet nisu igračke

U organizaciji grada Kragujevca i Kancelarije za mlade, a u saradnji sa Policijskom upravom Kragujevac, Zavodom za hitnu medicinsku pomoć i Vatrogasno spasilačkom brigadom u OŠ “Radoje Domanović“ održana je prva edukativna tribina “Igraj se bezbedno - petarde, rakete i vatromet nisu igračke!“.

Prvi put u Srbiji (Kragujevac) "Plant for the Planet"

Ekološko udruženje fanova kampova iz Kragujevca Vas poziva da 16. decembra ispratite posebnu ekološku aktivnost pod nazivom „Plant for the planet”. Pored Srbije (Kragujevca) uključene su još dve zemlje, Nemačka (Hanover) i Malavi – Afrika (Blantajer).

Okrugli sto na temu ''Radna prava su ljudska prava''

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava 10.12.2017. godine ''Roma Centar'' i ''Savez samostalnih sindikata Kragujevca'' organizovali su okrugli sto na temu ''Radna prava su ljudska prava''. Okrugli sto je održan 11.12.2017. godine u vremenu od 11-12:30 časova u Zgradi Doma sindikata Mala sala na IV spratu br. 409.

Sajam automobila Auto Expo 2017

Sajam auto mobila “Auto Expo 2017” zvanično je otvoren 08 decembra 2017. Godine. Brojne premijere svetskih brendova bile su za sva tri sajamska dana, a ovogodišnji sajam zabeležio je veliko interesovanje potencijalnih kupaca, ali i onih koji prate trendove i dešavanja u automobilskoj industriji.

ZAPLENA preko dve tone rezanog duvana

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, nakon intenzivnog operativnog rada, presekli su još jedan lanac ilegalnog prometa akcizne robe, zaplenili dve tone i 50 kilograma rezanog duvana i uhapsili šest osoba. Uhapšeni su M. S. (32), M. D. (40), D. A. (42), H. P. (29), N. L. (30) i J. R. (53), svi iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljen promet akciznih proizvoda i nedozvoljeno skladištenje.

„Deda Mraz i kompanija” i još novih filmova u Cineplexx Kragujevac Plaza

Od 7. decembra repertoar bioskopa Cineplexx Kragujevac Plaza ima novitete i to četiri nova naslova i jednu premijeru: „Deda Mraz i kompanija”...

MUP Srbije o suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su prethodnih dana, u više odvojenih akcija na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, koje su posebno vezane za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, uhapsili 56 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2008. godine do danas počinili više korupitivnih krivičnih dela.

Strana 1 od 201