Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac
 
 

Grad Kragujevac

Nagrade zaštitnika za Kragujevac, Pirot i Niš

Nagrade za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji u 2016. godini Zaštitnika gradjana uručene su Kragujevcu, Pirotu i Nišu na svečanosti u Beogradu.

Predstavljanje knjiga Aleksandra Rastovića

U organizaciji Narodne biblioteke “Vuk Karadžić“ i pokroviteljstvu Grada Kragujevca, predstavljene su dve knjige dr Aleksandra Rastovića - “Englezi i Balkan: 1837‒1914“ i “Velika Britanija i Kosovski vilajet: 1877‒1912“.

Grad ne želi da preuzme RTK pre socijalnog programa

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić odbio je da potpiše sporazum, prema kojem bi gradska uprava odmah poslala zahtev Ministarstvu privrede za privremeno preuzimanje Radio televizije Kragujevac, na rok od šest meseci, i potom zaposlenima koji su se izjasnili za dobrovoljni odlazak iz te medijske kuće, uz jednu od opcija iz ponuđenog socijalnog programa, isplati po jedanaest zaostalih zarada.

Vodička tura "Istorijsko jezgro grada"

U subotu 22. aprila 2017. godine, Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ organizuje prvu u ciklusu turističkih vodičkih tura u okviru akcije „Kragujevac kroz ulice i muzeje“ namenjene Kragujevčanima i gostima grada.

RTK ispred skupštine Grada

Danas 19.4.2017. u 13:00 zaposleni u RTK i sindikat ''NEZAVISNOST'' RTK, ispred skupštine Grada organizuju konferenciju za novinare gde će ih upoznati sa ishodom sastanka sa gradonačelnikom, a u vezi peticije građana za opstanak RTK, rešavanja socijalnog programa, plata i datuma početka emitovanja programa radio televizije Kragujevac.

Zajedno čistili Gružansko jezero

Skupština optine Knić. grad Kragujevac i Balkan eko-tim iz Prijepolja započeli su zajedničku akciju čišćenja Gružanskog jezera. Postavljeni su kontejneri i kante za smeće.

Svečano otvoren „Kreativni Veliki park“ u Kragujevcu

Gospođa Dragica Nikolić, predsednik Upravnog odbora Fondacije „Dragica Nikolić“, svečano je otvorila „Kreativni Veliki park“ u Kragujevcu, čiju izgradnju je donirala Fondacija „Dragica Nikolić“. U utorak 11. aprila 2017. godine, od 12.00 sati u Kragujevcu (ul. Bazenska bb Veliki park u Kragujevcu) počeo je program svečanog otvaranja koji je završen uz prisustvo značajnog broja kragujevčana među kojima je najviše bilo dece.

Savremena hirurgija kičmenog stuba u Kliničkom centru Kragujevac

Danas, u sredu 5. aprila 2017. godine u 13 sati u kabinetu direktora (zgrada Direktorijuma) zakazana je konferencija za novinare u vezi uvođenje najsavremenije hirurgije kičmenog stuba za pacijente Klinike za ortopediju i traumatologiju, koja je omogućena zahvaljujući saradnji Skupštine grada Kragujevca, španske kompanije Medcomtech i Kliničkog centra Kragujevac.

Ministar Vulin u Zavodu „Male pčelice“

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, prisustvovaće u petak, 31. marta 2017. godine, u 14:00 sati, u Zavodu za smeštaj odraslih lica „Male pčelice“ u Kragujevcu (Ljubomira Jovanovića bb), uručenju tri velika plastenika za proizvodnju povrća, rezervoara za vodu i prateća opreme, koje je ekonomiji ove ustanove donirala nemačka nevladina organizacija Help – Hilfe zur Selbsthife e.V.

Kragujevac trči – Škola trčanja Kragujevac počinje sa radom!

U saradnji sa sajtom trčanje.rs pokreće se Škola trčanja Kragujevac. Trčanje.rs najveći je regionalni sajt posvećen rekreativnom trčanju, zdravim životnim stilovima i aktivnom životu.

Strana 1 od 193