Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac
 
 

Grad Kragujevac

Hapšenja zbog pronađene laboratorije i opojne droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu su, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, pronašli laboratoriju za proizvodnju droge u veštačkim uslovima i 761 gram marihuane u suvom stanju. Laboratorija i droga pronađene su u kući U. F. (1993) iz Kragujevca, koji je, kako se sumnja, sa N. K. (1979) uzgajao marihuanu u improvizovanoj laboratoriji.

Otvoren “Sajam knjiga i grafike”

Na Šumadija sajmu 11.05.2017. Godine zvanično je otvoren “ Sajam knjiga i grafike”. Na samom početku prisutnima se obratio direktor Šumadija sajma poželevši izlagačima pre svega uspešne sajamske dane, kao i to da ova manifestacija poprimi karakter tradicionalnog događaja, koji će zauzeti svoje mesto na kalendaru sajamskih manifestacija.

Lutajuće pozorište u Batočini

U Batočini ne postoji pozorište za decu i odrasle, pa je samim tim kulturni aspekt života mladih jako siromašan. Volonteri okupljeni u grupu "Mladi kreativci" sprovode projekat "Lutajuće pozorište" i nameravaju da mladima iz Batočine i okoline ponude kulturne sadržaje.

Đurđevdan u Kragujevcu

Đurđevdan je hrišćanski i narodni praznik koji se proslavlja 6. maja (23. aprila po starom kalendaru), čime se obeležava uspomena na Svetog Đorđa. Uoči Đurđevdana pletu se i venčići od đurđevskog cveća, đurđevka i mlečike i njime se kite kapije i ulazna vrata u kući.

Pravilnik o uslovima za postavljanje objekata na javnim površinama

Gradsko veće na danas održanoj sednici donelo je Pravilnik o uslovima za postavljanje objekata na javnim površinama kojim se propisuju tehnički i drugi uslovi za njihovo postavljanje. Najveće promene odnose se na letnje bašte tipa “A“, u ekstra zoni, koje pored, stolova i stolica, za zaštitu od sunca mogu da sadrže suncobrane svetlo bež boje ili slične nijanse.

Putevi kojima se ređe ide II

Prema rečima jednog građanina Kragujevca u opštini Stanovo ulica Steve Knićanina je u stanju koje je teško opisati rečima, zato smo postavili fotografije koje su dostavljene redakciji putem elektronske pošte. Ako ne mogu da nam reše problem sa rupama, onda neka nam obezbede makar čamce, da bismo mogli da se prevezemo do posla, škole, pijace i prodavnice izjavili su nemoćni žitelji ulice Steve Knićanina od broja 1 do broja 14.

U Kragujevcu održan okrugli sto o elektronskim pravnim bazama

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, Službeni glasnik je održao okrugli sto na temu „Elektronske pravne baze“, a aktivno učešće uzeli su Dobrosav Milovanović, prodekan za naučni i stručni rad Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Goran Petrović, rukovodilac biblioteke Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu i Nikola Milovančević, pomoćnik urednika za bazu važećih propisa i arhive službenih glasila u JP Službeni glasnik.

Svetski Festival omladine i studenata ove godine u Sočiju

Domaćin 19. svetskog Festivala omladine i studenata, ove godine biće Ruska Federacija i olimpijski grad Soči. Ovaj najveći svetski omladinski događaj okupiće 20.000 mladih iz celog sveta, a Srbiju će predstavljati 150 najuspešnijih učesnika starosti od 18 do 35 godina.

Program obeležavanja Dana Grada

Gradsko veće je održanoj sednici usvojilo je Program obeležavanja Đurđevdana - Dana Grada. Program počinje 3. maja Đurđevdanskim pesničkim susretima i sedmodnevnom Revijom pozorišnih predstava u čast domaćeg pisca u Knjaževsko - srpskom teatru.

Nagrade zaštitnika za Kragujevac, Pirot i Niš

Nagrade za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji u 2016. godini Zaštitnika gradjana uručene su Kragujevcu, Pirotu i Nišu na svečanosti u Beogradu.

Strana 1 od 194