Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac
 
 

Grad Kragujevac

Saradnja u oblasti obrazovanja Kragujevca i Moskve

Na poziv Departmana za obrazovanje grada Moskve i Velikog obrazovnog centra br. 1279, delegacija grada Kragujevca koju su činili prof.dr Nedeljko Manojlović, član Gradskog veća za obrazovanje i prof. Petar Stefanović, direktor Centra za mlade “Škola mira“, boravili su četiri dana u prestonici Ruske federacije.

Prof. dr Nedeljko Manojlović: „Velika ulaganja u obrazovanje i školske objekte u Kragujevcu“

„Lokalna samouprava je obrazovanje postavila kao jedan od najvažnijih prioriteta grada Kragujevca, jer ono predstavlja temelj svakog društva. U protekle dve godine školski objekti su predstavljali najveća gradilišta na teritoriji grada Kragujevca. Rekonstruisan je veliki broj škola, a sredstva za ovu namenu su osim iz budžeta grada, obezbeđena iz fondova Kancelarije za javna ulaganja i različitih ministarstava vlade Republike Srbije.

Otvaranje nove Koncertne sezone "Convivium Musicum 17/18"

Pavel Kačnov izvanrednim nastupom otvorio Koncertnu sezonu „Convivium Musicum 17/18“ Koncertna sezona “Convivium Musicum 17/18” otvorena je 5. septembra koncertom pijaniste Pavela Kačnova u sali Prve kragujevačke gimnazije. Publici se predstavio izuzetan pijanista sa prestižnom internacionalnom karijerom koju krase prve nagrade na velikim konkursima širom sveta, uključujući i prvu nagradu publike na Internacionalnom konkursu u Lionu ove godine.

Razmena švedskih i kragujevačkih iskustava u oblasti predškolskog obrazovanja

Nakon uspostavljanja zvanične saradnje i potpisivanja memoranduma o razumevanju između Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i Saveza Srba u Švedskoj,u poseti Kragujevcu ovih dana boravi Mirjana Milenković, vlasnica obdaništa iz švedskog grada Vesteros sa svojih 13 zaposlenih sa ciljem da se upozna sa sistemom socijalne zaštite i brige o deci predškolskog uzrasta u Kragujevcu.

Aktivnosti policijskih službenika povodom početka nove školske godine

Povodom početka nove školske godine, u toku septembra 2017. godine, u zavisnosti od rasporeda časova, sat vremena pre početka prvog i po završetku poslednjeg časa, na putevima i ulicama u zonama osnovnih i srednjih škola, kao i ulicama i raskrsnicama kojima se najčešće kreću učenici prilikom odlaska u školu i povratka kući, sprovešće se pojačana aktivnost regulisanja i kontrole saobraćaja.

Otvaranje druge sezone KC UMMUS-a

U subotu, 02. Septembra od 20h, KC UMMUS počinje ponovo sa radom. Pomenuti kulturni centar ulazi u drugu godinu samoinicijativnog projekta u cilju afirmacije kulturnog, društvenog, a i moralnog života mladih ljudi u Kragujevcu i Srbiji.

Počinju "Gospojinske svečanosti"

U ponedeljak, 28. avgusta, Saborna crkva u Kragujevcu slavi slavu „Uspenije (usnuće ili smrt) Presvete Bogorodice“. To je jedan od četiri najveća praznika posvećena Bogorodici. U 8 časova ujutru u Sabornoj crkvi biće održana Sveta Arhijerejska Liturgija. Posle jutarnje Svete Arhijerejske Liturgije, uz blagoslov Njegovog Preosveštenstva episkopa Šumadijskog, gospodina Jovana, na štandovima u porti Saborne crkve, i duž ulica Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića i Branka Radičevića, od 10 do 19 časova, biće održana „Smotra narodnog stvaralaštva“.

Na sednici održanoj 16. avgusta Gradsko veće je usvojilo

Gradsko veće, na sednici održanoj u sredu, 16. avgusta usvojilo je Program rasporeda sredstava za finansiranje razvoja informisanja u gradu Kragujevcu u 2017. godini. Programom su predviđena sredstva u ukupnom iznosu od 20 miliona dinara, i to za usluge po ugovoru - 18 miliona dinara i za subvencije javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama u iznosu od 2 miliona dinara, raspoređenih u korist Privrednog društva “Radio-televizija Kragujevac“ d.o.o.

UNS: RTV Kragujevac uskoro ponovo emituje program

Radio-televizija Kragujevac, koja je krajem juna vraćena u privremeno vlasništvo Grada uskoro bi ponovo trebalo da počne sa emitovanjem programa, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS). Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić rekao je da je moguće da se to dogodi do kraja ovog meseca ako ta medijska kuća dobije neophodne dozvole za emitovanje. "Radio - televizija Kragujevac još uvek ima neizmirenih obaveza, pre svega prema Emisionoj tehnici i Regulatornom telu za elektronske medije (REM) i nemoguće je da dobije dozvole dok se one ne izmire", rekao je Nikolić za UNS.

XII Međunarodni festival kamernih horova i vokalnih ansambala

U organizaciji Muzičkog centra i pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, od 20. do 24. avgusta održaće se XII Međunarodni festival kamernih horova i vokalnih ansambala.

Strana 1 od 197