Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac
 
 

Grad Kragujevac

Sednica Skupštine grada zakazana

Nakon konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada, zakazao je jedanaestu redovnu sednicu gradskog parlamenta za petak, 24. novembar.

Besplatni preventivni pregledi u Kliničkom centru Kragujevac

Treća u nizu akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje je pokrenulo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, biće organizovana u nedelju, 19. novembra 2017. godine, u vremenu od 8:00 do 16:00 časova u Kliničkom centru Kragujevac, po sledećem rasporedu:

Plansko isključenje vode

Zbog zamene zatvarača na vodovodnoj liniji u sredu 15.novembra.2017god. u periodu od 9 do 14 časova bez vode će ostati potrošači u naselju Pivara od ulice Jovana Ristića do Sarajlijine kao i deo od ulice Goce Delčeva do ulice Cara Dušana. Mole se potrošači da obezbede vodu za neophodne potrebe.

Sačuvajmo duh tolerancije i zajedništva

Grafiti mržnje prema Romima, kod Stare skupštine i u ulici Stojana Protića, koji pozivaju na nasilje i netrpeljivost na nacionalnoj osnovi predstavljaju necivilizacijski čin koji grad Kragujevac najoštrije osuđuje. Predstavnici romske zajednice i gradske uprave dogovorili su da u četvrtak na svetski Dan tolerancije zajedno prekreče poruke mržnje dok su neki grafiti već prekrečeni.

Solidarna pomoć za radnike javno komunalnih preduzeća u Kragujevcu

Gradsko veće, na sednici održanoj 10. novembra, uputilo je preporuku nadzornim odborima javno komunalnih preduzeća, čiji je osnivač grad Kragujevac, da sagledaju mogućnost isplate solidarne pomoći zaposlenima u iznosu od 22.620 dinara radi ublažavanja nepovoljnog materijalnog položaja, pod uslovom da su za tu namenu obezbeđena finansijska sredstva, odnosno da se time ne remeti redovno poslovanje odnosno likvidnost preduzeća.

Nacrt odluke o rebalansu budžeta uskoro pred odbornicima Skupštine grada

Gradsko veće na sednici održanoj 9. novembra utvrdilo je predlog odluke o rebalansu budžeta za tekuću godinu i uputilo Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje. Nacrt odluke o rebalansu budžeta je potpuno isti u nominalnom iznosu od 7,8 milijardi dinara kao i odluka o budžetu, rekao je Igor Mitrović član veća za imovinu i finansije.

Redovna sednica Šumadijskog upravnog okruga

Obaveštavamo Vas da će dana dana 10.11.2017.godine u 10 časova (petak) biti održana redovna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije Šumadijskog upravnog okruga, u prostorijama Šumadijskog upravnog okruga (ul. Save Kovačevića br. 7).

Havarijska isključenja sa vodosnabdevanja

Današnji uzrok havarisanog isključenja po mesnim zajednicama i ulicama predstavljen je u tabeli JKP Vodovod i kanalizacija.

Javna rasprava na temu predloga nacrta Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju u vanrednim situacijama

U četvrtak, 09.11.2017. god. biti održana prva javna rasparava (od ukupno četiri planirane) na temu predloga nacrta Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju u vanrednim situacijama.

Zapošljavanje Roma – tema okruglog stola u Kragujevcu

U ime grada učesnike je pozdravio član Gradskog veća za obrazovanje prof. dr Nedeljko Manojlović koji je istakao važnost ovakvih projekata i zainteresovanost lokalnih nadležnih službi u učešću i aktivnostima koji se organizuju u okviru projekta. U svom obraćanju prof. dr Manojlović je podsetio na potpisanu Deklaraciju o unapređenju položaja Roma prošle godine, na izrađen Lokalni akcioni plan za Rome u okviru kojeg je formiran Lokalni mobilni tim.

Strana 1 od 200