Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac
 
 

Grad Kragujevac

Za lekarske savete otvorene dve telefonske linije tokom vrelih dana

Nakon upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda na veoma visoke temperature u Srbiji do ponedeljka 24. jula, Operativni tim Štaba za vanredne situacije grada Kragujevca, apeluje na sugrađane da se pridržavaju uputstva lekara.

Pregovori sa poslovodstvom Fijata sutra u podne u Vladi Srbije

Pregovori sa poslovodstvom Fijata sutra u podne u Vladi Srbije Sutra je u kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija u Kragujevcu radni dan, a u podne počinju pregovori sa poslovodstvom “Fijata“ u Vladi Republike Srbije - saopštila je premijerka Ana Brnabić u Kragujevcu nakon sastanka sa štrajkačkim odborom i predstavnicima Gradske uprave.

Druga smena ne odustaje: Nastavak štrajka u Fijatu

Dve trećine radnika kragujevačkog Fijata u obe smene izjasnilo se za nastavak štrajka u toj fabrici. Radnici druge smene jednoglasno su odbili da prekinu štrajk, rekao je novinarama predsednik sindikata Nezavisnost Zoran Stanić.

Panoramsko razgledanje grada, poseta botaničkoj bašti i akvarijumu

Još jedna od aktivnosti u okviru programa Leto u gradu za decu i mlade, koju grad Kragujevac i Kancelarija za mlade realizuju u saradnji sa Gradskom turističkom organizacijom (GTO). Prijave za panoramsko razgledanje grada, poseta botaničkoj bašti i akvarijumu uz pratnju tirističkog vodiča GTO Kragujevac, za osnovce, su u toku.

Zaplenjeno 6,3 kilograma opojne droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu su, nakon intenzivnog operativnog rada, zaplenili preko šest kilograma i 300 grama opojne droge i uhapsili trojicu osumnjičenih kod kojih je ona pronađena.

Raspisan Konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata

Resurs centar za Šumadijski i Pomoravski okrug, Udruženje građana za socijalni razvoj ”Sunce” iz Kragujevca uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, u okviru programa MLADI SU ZAKON raspisalo je Konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih.

Prevazilaženje globalnih izazova – novi prostor za saradnju

Nakon otvaranja izložbe dokumenata i fotografija o diplomatskim odnosima između Srbije i Britanije, u zgradi Stare skupštine, održana je panel diskusija o britansko-srpskim istorijskim vezama i diplomatskim odnosima u kojoj su učestvovali Nj.E Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji, Ivica Dačić, vršilac dužnosti premijera Vlade RS i ministar spoljnih poslova i Slobodan Marković, istaknuti stručnjak za srpsko-britanske odnose, direktor novoosnovanog Centra za britanske studije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Startuju sa radom otvoreni bazeni

Prvog dana kupališne sezone na otvorenim bazenima, u petak 9. juna, ulaz je besplatan za sve kupače. Sportski Centar Park objavio je radno vreme bazena i to od 10:30 do 19:00 časova.

Novo kombi vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom

Novo kombi vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom Gradska agencija za saobraćaj, od danas će zvanično početi da koristi specijalizovano kombi vozilo namenjeno za prevoz osoba sa invaliditetom koje koriste invalidska pomagala i osobama sa teškim motornim smetnjama.

Otvoreno pismo direktoru RTS

U ime 15.000 članova Sindikata u Kragujevcu Savez Samostalnih Sindikata Kragujevca uputio je otvoreno pismo direktoru RTS za predlog svakodnevnog emitovanja, na prvom ili drugom kanalu, emisije o Kragujevcu kako bi građani Kragujevca koji plaćaju poreze i taksu iz čega se finansira RTS bili informisani o dešavanjima u našem Gradu i regionu.

Strana 1 od 195