Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac
 
 

Grad Kragujevac

Sajam cokolade, kafe i toplih napitaka

Na Šumadija sajmu u Kragujevcu će se od 24. do 26. marta održati Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka! Organizatori kažu da posetioce očekuje svet slatkih strasti, da će učestvovati više proizvođača i distributera iz oblasti konditorske industrije iz zemlje i inostranstva, proizvođači i distributeri kafe, proizvođači i distributeri opreme za poslastičarstvo, prateće opreme za kafiće, barove i HoReCa sektora, predstavnici poslastičarske industrije, prateći proizvodi kao što su čajna peciva, i drugi dodaci za kafu i čaj.

Peticija za opstanak RTK ispred zgrade Skupštine grada

Sindikat „Nezavisnost“ i zaposleni u Radio telviziji Kragujevac najavili su konferenciju za novinare koja će biti održana u četvrtak 16.03.2017. godine u 12h ispred zgrade Skupštine grada. Peticija za opstanak RTK koju je za samo 4 dana potpisalo više od 10 hiljada gađana Kragujevca biće uručena gradonačelniku Radomiru Nikoliću.

Četvrti internacionalni festival kamerne muzike

Četvrti po redu Internacionalni festival kamerne muzike Convivium musicum, održaće se od 14. do 17. marta 2017. godine u Kragujevcu, u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije.

Zamena lične karte i izdavanje

Zaposleni na upravnim poslovima u Policijskoj upravi Kragujevac zahteve za zamenu lične karte i izdavanje ovog dokumenta primaće radnim danima, od 07,30 do 19,30 časova, kao i subotom od 08,00 do 14,00 časova.

Pronađena tela nestalih prilikom eksplozije

Nakon dva dana od eksplozije u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu, pronađeni su posmrtni ostaci trojice nestalih, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Pronađena tela nestalih prilikom eksplozije Kako se precizira u saopštenju istragu o uzrocima i posledicama nesreće vodi zamenik Višeg javnog tužioca u Kragujevcu Jasmina Stojadinović.

Neosnovano podizanje novca na ime isplata penzije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, po nalogu Osnovnog javnog tužilašta, uhapsili su D.D. (55) iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara.

Kragujevac zainteresovan da zaštiti RTK od propadanja

Grad Kragujevac je zainteresovan da zaštiti od propadanja Radio televiziju Kragujevac (RTK), koja je vraćena u državno vlasništvo posle raskida privatizacije u januaru, rečeno je danaa agenciji Beta u sindikatu "Nezavisnost" u RTK.

Konferencija „HUMAN CITIES / SHARING CLOUD“ i obnova Velikog parka

Gospođa Dragica Nikolić, predsednik Upravnog odbora Fondacije „Dragica Nikolić“, svečano će otvoriti međunarodnu kreativnu urbanističko-arhitektonsku konferenciju, pod nazivom „HUMAN CITIES / SHARING CLOUD“, u organizaciji Grada Kragujevca i Beogradske nedelje dizajna, u petak 17. februara 2017. godine, u 14.00 sati, u svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije (Daničićeva br.1).

Kragujevački kulinari osvojili zlato u Istanbulu

Na jednom od najvećih gastronomskih takmičenja na svetu – 15. internacionalno takmičenje kulinara održanom u Istanbulu u Turskoj, HoReCa asocijacija Kragujevac i pored uskraćene finansijske pomoći od strane lokalnih gradskih vlasti, otišla je u Istanbul samo sa jednim takmičarom i osvojila zlatnu medalju u konkurenciji od preko 3000 takmičara iz celog sveta.

Zlatara Djani organizuje tradicionalni likovni konkurs ''Mami na dar''

Tradicionlano, juvelirska kuća Djani i ove godine organizuje likovni konkurs Mami na dar posvećen našim najmladjim sugradjanima.

Strana 1 od 192