Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac
 
 

Grad Kragujevac

Kragujevac zainteresovan da zaštiti RTK od propadanja

Grad Kragujevac je zainteresovan da zaštiti od propadanja Radio televiziju Kragujevac (RTK), koja je vraćena u državno vlasništvo posle raskida privatizacije u januaru, rečeno je danaa agenciji Beta u sindikatu "Nezavisnost" u RTK.

Konferencija „HUMAN CITIES / SHARING CLOUD“ i obnova Velikog parka

Gospođa Dragica Nikolić, predsednik Upravnog odbora Fondacije „Dragica Nikolić“, svečano će otvoriti međunarodnu kreativnu urbanističko-arhitektonsku konferenciju, pod nazivom „HUMAN CITIES / SHARING CLOUD“, u organizaciji Grada Kragujevca i Beogradske nedelje dizajna, u petak 17. februara 2017. godine, u 14.00 sati, u svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije (Daničićeva br.1).

Kragujevački kulinari osvojili zlato u Istanbulu

Na jednom od najvećih gastronomskih takmičenja na svetu – 15. internacionalno takmičenje kulinara održanom u Istanbulu u Turskoj, HoReCa asocijacija Kragujevac i pored uskraćene finansijske pomoći od strane lokalnih gradskih vlasti, otišla je u Istanbul samo sa jednim takmičarom i osvojila zlatnu medalju u konkurenciji od preko 3000 takmičara iz celog sveta.

Zlatara Djani organizuje tradicionalni likovni konkurs ''Mami na dar''

Tradicionlano, juvelirska kuća Djani i ove godine organizuje likovni konkurs Mami na dar posvećen našim najmladjim sugradjanima.

Tijana Mirković pobednica Bogojavljenskog plivanja u Kragujevcu

Tijana Mirković (23) iz Kragujevca, pobednica je tradicionalne 14. trke “Plivanje za Krst časni“, koja se na Bogojavljanje, uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa šumadijskog gospodina Jovana, održava na jezeru u Šumaricama.

Kragujevac ustupio zemljište za Palatu pravde

Grad Kragujevac preneo je, bez naknade, u javnu svojinu Republike Srbije svoju parcelu u blizini Pravnog i Ekonomskog fakulteta. Ugovor o prenosu neizgrađenog građevinskog zemljišta danas su potpisali gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i v.d. pomoćnika direktora Republičke direkcije za imovinu Snežana Vukotić.

Plivanje za Krst časni

I ove godine na Bogojavljenje, uz blagoslov Njegovog Preosveštenstva Episkopa Šumadijskog gospodina Jovana, a u organizaciji Eparhije Šumadijske i Grada Kragujevca, organizovaće se plivanje za KRST ČASNI na jezeru u Šumaricama sa početkom u 12 časova.

Prvi broj obnovljenih "Novina serbskih" 1834.

Na današnji dan 1834. - U Kragujevcu štampan prvi broj obnovljenih "Novina serbskih". Novine serbske su se prvi put objavljene u Beču 1813. i u samom početku uredništvo su vodili Dimitrije Davidović i Dimitrije Frušić.

Srećna Nova 2017. godina

Srećnu i uspešnu Novu 2017. godinu, kako na poslovnom tako i na privatnom planu, želi Vam ekipa portala KragujevacOnline.rs i Marketing Koncept grupa.

Sveobuhvatna reforma sistema funkcionisanja grada Kragujevca

Gradsko veće je donelo Program reforme sistema finkcionisanja grada Kragujevca, koji će biti realizovan angažovanjem konsultantske kuće, s obzirom na to da Grad u ovom trenutku nema kapacitet da samostalno realizuje ovako kompleksan program. Predmet rada konsultantske kuće biće detaljna istraživanja i izrada predloga unapređenja upravljanja kroz projekat organizacione i procesne transformacije Grada.

Strana 1 od 192