Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad mladih
 
 

Grad mladih

Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine droga

Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine droga, Omladina JAZAS-a Kragujevac, Institut za javno zdravlje Kragujevac, Kancelarija za mlade Kragujevac i Sportom protiv dijabetesa organizuju niz aktivnosti u Velikom parku.

Leto u gradu za decu i mlade 2017.

Grad Kragujevac i ove godine realizuje program „Leto u gradu za decu i mlade“ od 03 jula do 31. avgusta. Program je namenjen za decu i mlade koji letnji raspust provode u Kragujevcu. Prilikom prijava prednost će imati deca i mladi iz socijalno ugroženih porodica, deca samohranog roditelja, deca iz hraniteljske porodice i porodice sa troje i više dece.

Završene radionice francuskog i nemačkog jezika

Kancelarija za mlade grada Kragujevca organizovala je dodelu potvrda i zahvalnica o uspešno realizovanim radionicama francuskog i nemačkog jezika. Radionice su organizovane u okviru programa neformalnog obrazovanja mladih a sa ciljem da se pomogne mladima kako da steknu nova saznanja tako i da unaprede već stečena.

Prvi festival muzičke omladine - Kragujevac

Od 17.maja do 30.juna Muzička omladina uz podršku Skupštine grada Kragujevca i Muzičke škole Dr. Miloje Milojević organizovaće "Prvi festival Muzičke omladine - Kragujevac". Na festivalu će biti održano 7 muzičkih radionica u Muzičkoj školi "dr Miloje Milojević" i 5 koncerata u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije.

Realizacija omladinskog volonterskog projekta „Mladi bezbedni učesnici u saobraćaju“

Mladi od 18 do 25 godina starosti spadaju u najugroženije i najrizičnije učesnike u saobraćaju. Razlozi njihovog stradanja su mnogobrojni – neiskustvo, neznanje, površnost, agresivnost, nedostatak saobraćajne kulture, mladalački bunt, želja za dokazivanjem – i zato su često žrtve u saobraćaju kao vozači, suvozači, pešaci, motorciklisti, biciklisti.

Učenici Ekonomske škole realizovali volonterski projekat

Učenici Ekonomske škole, okupljeni u neformalnu grupu EKOŠ" realizuju volonterski projekat "Nema budućnosti bez znanja prošlosti" u okviru programa Mladi su zakon. Članovi grupe “EKOŠ” održali su dva predavanja srednjoškolcima na temu ,,Značaj očuvanja nacionalnog identiteta”, oslikali su zid Ekonomske škole i tako vizuelno prikazali temu kojom se projekat bavi.

Milion dinara za projekte za mlade

Pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi Stefan Nikezić potpisao je danas ugovore sa predstavnicima 12 udruženja kojima su, na osnovu Javnog konkursa, odobrena sredstva za finansiranje i sufinansiranje projekata, programa, aktivnosti i manifestacija u oblasti omladinske politike.

Promocija projekta “Skini ljubičaste naočare”

U okviru pilot projekta "Iskorači i Ti! Sportski. Zdravo. Bezbedno." Omladina JAZAS-a Kragujevac sa partnerima Udruženje za društveni razvoj mladih "Interaktiv", Srednja škola ''Nikola Tesla'' Batočina i neformalnom grupom Mladi kreativci, realizuje projekat "Skini ljubičaste naočare".

Obeležavanja "Dana planete Zemlje" u Kragujevcu

Članovi Udruženja MLADI sprovode omladinski volonterski projekat "Obeležavanje Dana planete Zemlje". Tokom 18, 19. i 20. aprila u Osnovnoj školi "Milutin i Draginja Todorović" organizovaće niz aktivnosti u cilju podizanja svesti učenika o značaju zaštite životne sredine.

Promocija Međunarodnih kampova u Kragujevcu

Mladi istraživači Srbije u utorak, 18. aprila od 17h organizuju promociju programa međunarodnih kampova za 2017. godinu. Promocija se održava u Kancelariji za mlade, Save Kovačevića 5, Kragujevac. Program omogućava svim osobama starijim od 14 godina da provedu od 7 do 21 dan na nekom od preko 2.500 kampova širom sveta.

Strana 1 od 8