Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika
 
 

Politika

Veroljub Stevanović: Opet prave "dolinu gladi"

Gradsko veće pokrenulo je inicijativu da od 1. januara bude povećana stopa poreza na imovinu fizičkih lica, odnosno građana, dok bi poreske obaveze pravnih lica ostale na sadašnjem nivou.

"CRVENA ZASTAVA" DA RADI KAO SAT

Susret dvojice državnika 1962. Tita i predsednika Prezidijuma Vrhovnog sovjeta SSSR-a, Leonida Iljiča Brežnjeva rezultirao je DESETODNEVNIM programom obilaska više od pola Jugoslavije. U poseti kragujevačkoj fabrici automobila "CRVENA ZASTAVA" Brežnjev je bio glavni gost. Prilikom posete Kragujevcu, u fabrici "Crvena zastava" poklonjen mu je automobil "fijat 1300". Vrlo zadovoljan, Brežnjev je ušao u auto, prihvatio volan i doviknuo:

Sedi li Srbija na dve stolice?

Sudeći prema izjavama zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Brajana Hojta Jija, sedenje na dve stolice nije u skladu sa evropskim integracijama, koje su strateški cilj Srbije. Prema pisanju beogradske štampe, poseta predstavnika američke administracije predstavlja pojačan pritisak na Srbiju da se odluči – Brisel i Vašington ili Moskva.

„Bereta” zainteresovana za saradnju sa fabrikom "Zastava oružje"

U okviru posete Italiji ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je kompaniju „Bereta“ u Milanu, renomiranog svetskog proizvođača oružja i vojne opreme, radi sagledavanja mogućnosti za uspostavljanje saradnje sa fabrikama srpske odbrambene industrije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Skupština grada Kragujevca (Youtube strim)

Deseta sednica Skupštine grada Kragujevca na YouTube kanalu.

Medijska bitka za Kragujevac

Slažu se da je Kragujevac propao, samo ne mogu da se dogovore ko je kriv. Bivši gradonačelnik Veroljub Stevanović tvrdi da je za propast grada kriv njegov naslednik Radomir Nikolić, a aktuelni gradonačelnik podseća na desetogodišnju Stevanovićevu vladavinu iza koje je ostalo 107 miliona evra duga.

Uživo na Youtube: Deveta sednica Skupštine grada Kragujevca

U sali Skupštine grada Kragujevca, u petak 28. jula biće održana deveta redovna sednica gradskog parlamenta. Prenos sednice Skupštine grada građani mogu da prate uživo preko zvanične internet stranice ili You Tube kanala Skupštine grada Kragujevca - strim uživo.

SSSK: Pokušaj narušavanja monolitnosti radnika komunalnog sektora

Na delu je pokušaj narušavanja monolitnosti radnika u preduzećima komunalnog sektora u Kragujevcu, tvrde iz Saveza Samostanih Sindikata Kragujevca. Organizatori ovih aktivnosti, koristeći rukovodeće položaje nekih svojih članova primoravaju radnike, uz pomoć nekih samozvanih sindikata, da napuste sindikat u kome su decenijama bili članovi i pređu u neki durgi „sindikat“.

Filum u Domu vojske od jeseni

Tek sa dolaskom Zoran Đorđevića na mesto ministra odbrane, stvari su pokrenute sa mrtve tačke, ali o detaljima tek treba da se dogovorimo, kaže rektor Univerziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević Kragujevac – Hoće li se Filološko-umetnički fakultet (Filum) skućiti u Domu vojske? Ovo pitanje se u Kragujevcu postavlja nekoliko godina.

Muk i mrak u Kragujevcu

Ovdašnja radio-televizija, čiji zaposleni već mesec dana štrajkuju zbog neisplaćivanja zarada i nepoštovanja odredbi kupoprodajnog ugovora, mogla bi da prestane sa radom 6. decembra, kada će biti održana prva licitaciona prodaja popisane imovine.

Strana 1 od 65