Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Uhapšen ubica Nikole Bojovića?
 
 

Uhapšen ubica Nikole Bojovića?

Pripadnici UKP i Žandarmerije priveli čoveka za koga se još utvrđuje da li je povukao obarač ili je pomagao ubici brata Luke Bojovića.

KRAGUJEVAC - Kraj potere?
Posle tri meseca potere policija je juče uhapsila osobu za koju se veruje da je izvršilac naručenog ubistva Nikole Bojovića! Reč je o Pavlu Opačiću (35) iz Novog Sada, za koga se veruje da je 29. aprila u jutarnjim satima u Ulici Carice Milice u Beogradu sa više hitaca usmrtio Nikolu Bojovića, brata vođe „zemunskog klana“ Luke Bojovića, koji je u španskom zatvoru.

Opsada Kragujevca

Prema saznanjima Kurira iz Direkcije policije, pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP Srbije i Žandarmerije, u saradnji s policijom Crne Gore, uhapsili su Opačića u Kragujevcu, u Ulici Cara Konstantina 20. Naš izvor, međutim, ne može da potvrdi da li je Opačić taj koji je ispalio smrtonosne hice u Bojovića.

- Koja je tačno njegova uloga, da li je bio direktni izvršilac ubistva ili pomagač, biće utvrđeno daljim tokom istrage - kaže Kurirov izvor, koji navodi da će više detalja biti poznato danas jer se sinoć još utvrđivalo Opačićevo mesto u slagalici ovog zločina.
Ovaj Novosađanin je uhapšen u okolini Kragujevca, u kojem su se u večernjim satima grupisale jake policijske snage.

- Osumnjičeni je doveden u Kragujevac, gde je, po našim operativnim saznanjima, posle ubistva Bojovića dolazio nekoliko puta. Zato smo u njegovom prisustvu izvršili pretres na nekoliko lokacija u kragujevačkom naselju Pivara, kako bismo proverili njegove eventualne veze s ljudima iz kragujevačkog podzemlja i da li su mu pružali logističku pomoć nakon egzekucije - kaže za Kurir izvor iz kragujevačke policije.

Naručeno ubistvo

Podsetimo, ovome je 24. jula prethodilo hapšenje Slobodana Šaranovića, brata ubijenog vlasnika kazina „Slavija“ Branislava, zbog sumnje da je umešan u ubistva Miloša Vidakovića i Nikole Bojovića. Osim Šaranovića, tada je priveden i njegov sestrić Miloš Delibašić iz Beograda i Ratko Koljenšić iz Nikšića. Oni su osumnjičeni da su organizovali ubistvo Nikole Bojovića, ali i niz likvidacija u Srbiji i Crnoj Gori.

Nema veze sa Nenadom Opačićem

Prema prvim saznanjima, Pavle Opačić nije u rodbinskim vezama s Nenadom Opačićem, nekadašnjim vođom „veterničkog klana“ u Novom Sadu i bliskim prijateljem Nenada Čanka. Isto prezime čista je slučajnost.

Izvor:Kurir

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži