Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Zbog vrućina mnogo posla za lekare
 
 

Zbog vrućina mnogo posla za lekare

hitnaVrućine koje vladaju poslednjih nekoliko dana donele su pune ruke posla lekarima Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Kragujevcu. U proseku, ekipe dnevno na teren izađu pedeset puta, dok noćna smena ima i do devedeset ambulantnih pregleda. Najviše se javljaju sugrađani koji imaju problem sa povišenim pritiskom, asmatičari, koji u ovo doba godine imaju problem zbog ambrozije.

Kako je počela i kupališna sezona, lekari savetuju oprez pri ulasku u vodu kako bi se izbegle nezgode.

Iako ovih dana vlada velika vrućina, Kragujevčani sa kojima smo razgovarali kažu da im za sada ona ne smeta i da spas traže u hladovini uz osvežavajuće napitke, voće i laganu hranu.

Prema najavama meteorologa do kraja nedelje živa u termometru, u najtoplijem delu dana, neće silaziti ispod 35 podeoka, što na prvom mestu ne pogoduje hroničnim bolesnicima, zbog čega ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć imaju pune ruke posla.

Iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć apeluju na sugrađane da budu strpljivi, pogotovu ako pomoć traže u ambulanti, jer se zbog velikog obima posla u čekaonici stvaraju velike gužve.

Slična je situacija i sa pregledima na terenu, što najbolje ilustruje činjenica da je pre nekoliko dana u noćnoj smeni za manje od deset minuta primljeno čak pet poziva.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži