Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Izložba starih i retkih knjiga u Kragujevcu
 
 

Izložba starih i retkih knjiga u Kragujevcu

knjigeU Noći muzeja, u Narodnoj biblioteci Vuk Karadžić u Kragujevcu biće otvorena izložba starih i retkih knjiga iz fonda kolekcionara Miladina Milosavljevića. Posetioci će, između ostalog, imati priliku da vide najstariju knjigu iz tog fonda - Nauk Hristijanski, fra Matije Divkovića, štampanu u Veneciji 1611. godine, zatim Novi zavet, štampan 1847. godine, kao i prva izdanja poznatih dela Ive Andrića i Miloša Crnjanskog.

Na izložbi će biti predstavljna i minijaturna izdanja Kalendara, štampanog u Budimpešti 1876. godine, Manifesta kralja Franje Josifa Prvog iz 1914. i Kurana štampanog 1952. godine, koji svi mogu da stanu na šaku jedne ruke.

Pored ove izložbe, Noć muzeja u Narodnoj biblioteci Vuk Karadžić biće priređene izložba Kaliografija 50 Dejana Petrovića, izložba dečjih fotografija Portret mog voljenog bića, i Međunarodna izložba fotografija gradova pobratima Kragujevca Moji ljudi.
Svi programi u Noći muzeja odvijaće se od 18 do dva sata posle ponoći, a ulaz je besplatan.

Izvor: Kurir-info

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži