Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevac dobija Situacioni centar
 
 

Kragujevac dobija Situacioni centar

kragujevacKragujevac će uskoro dobiti Situacioni centar koji će raditi u okviru Odeljenja za preventivnu zaštitu od elementarnih i drugih nepogoda i čiji će cilj biti praćenje stanja na teritoriji grada, najavljeno je na sednici gradskog Saveta za bezbednost. Članovima Saveta predstavljen je idejni projekat Situacionog centra koji će prikupljati i prosleđivati informacije svim relevantnim subjektima radi brzog i efikasnog reagovanja u križnim i vanrednim situacijama, a čije otvaranje finansijski pomaže jožnomoravska regija.

Slavoljub Radojević, koji je predstavljen kao budući šef Situacionog centra naveo je da će u centru 24 časa dežurati četiri operatera u dve smene, sedam dana u nedelji.

"Osnovna svrha je uspostavljanje "žive linije", sigurne i brze komunikacije između gradske uprave, Odeljenja za preventivnu zaštitu, Policijske uprave, Komunalne policije, vatrogasaca, javnih preduzeća i ustanova", objasnio je budući šef tog Centra.

Prema njegovim rečima, Situacioni centar će preuzimati i prosleđivati nadležnim subjektima podatke iz oblasti meteorologije, hidrologije i seizmologije.

Izvor: Glas javnosti

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži