Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Lifestyle Zavoleti sebe
 
 

Zavoleti sebe

5 saveta kako da zavolite sebe i druge više

 

U bezuslovnoj ljubavi koju pružamo drugima, ne smemo nikada da zaboravimo na sebe, jer tek kada ljubav pružimo sebi na svakodnevnom nivou, onda smo spremni i druge da volimo, ne tražeći ništa zauzvrat...

 

 

1. Ako još uvek ne osećate pravu ljubav za sebe, ponašajte se kao da je tako.

Ako sebi pristupite sa puno ljubavi i negujete sebe, bićete jači, a bićete i ponosni na sebe i svoj način života. "Vežbanje, meditacija, pomaganje drugima i zdrava ishrana meni jako pomažu" - kaže Erin i savetuje da ne težite savršenstvu, već napretku.

2. Kada se osećate povređeno od strane neke osobe, setite se da je i ta osoba baš kao vi.

I oni su povređeni, osećaju strah, nesigurni su i osećaju potrebu da se brane i zaštite sebe. Ne razlikuju se pd vas. Vremenom, svi počnemo da reagujemo onako kako nam naše misli nalažu. Ali, ukoliko se posvetite bezuslovnoj ljubavi i saosećanju za sebe i druge, transformisaćete i svoje misli. Sve što vam treba je svest. Samo budite svesni.

3. Životne staze

Zapamtite, drugi su na svom životnom putu baš kao i vi na vašem. I oni rade najbolje što mogu i umeju.

4. Budite humani

Ništa vam neće više pomoći da počnete da saosećate sa drugima kao suočavanje sa ljudima koji imaju mnogo manje materijalnih dobara od vas, a mnogo veće probleme od vas.

5. Izlečenje

Pronađite duboko u sebi mesto na kojem nedostaje integritet, ljubav, poverenje, saosećanje, praštanje i prihvatanje. Zatim lečite to mesto. Budite strpljivi sa ovim procesom. Ponekad se male promene događaju vremenom. Dopustite sebi da se taj proces otkrije i spoznaćete ljubav prema sebi i drugima.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži