Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika Na lokalnim izborima u Kragujevcu 14 lista sa 659 kandidata za odbornike
 
 

Na lokalnim izborima u Kragujevcu 14 lista sa 659 kandidata za odbornike

Na lokalnim izborima u Kragujevcu 21. juna učestvovaće 14 izbornih lista koje su predložile ukupno 659 kandidata za odbornike u Skupštini grada koja ima 87 mesta.

 

Na lokalnim izborima 2020. godine učestvovaće jedna lista manje u odnosu na izbore u aprilu 2016. godine. Četiri izborne liste imaju kandidate za svih 87 odborničkih mesta u lokalnoj skupštini. To su lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, „Veroljub Verko Stevanović – Svi na ovu stranu“, lista „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“ i „300 Kragujevčana i Pokret Volim selo svoje – Dušan Zeka Aleksić“.

Gradska izborna komisija je proglasila još i liste „Slađan Rakić – Alternativa – Kragujevačka inicijativa“ i „Nova snaga – Eko park“, „Za Kraljevinu Srbiju – Kragujevac moj glavni grad“ i „Tolerancija – Boris Kovačević Šuma“, „Metla 2020 – Novica Antić“.

Proglašene su i liste „Aleksandar Šapić – Pobeda za Kragujevac“, „Pokret mladih Kragujevčana“, „Demokratska Unija Roma -Milan Petrovic Fafi“, „Dela, a ne reči – Dr Vladica Stanojević“, „Dr Vojislav Šešelj – SRS“ i „Ruska stranka – Vladimir Đorđević“.

Prema informaciji iz gradske uprave, na teritoriji grada Kragujevca ima 168 biračkih mesta, a upisanih 153.323 birača.

foto: Ranjenik fontana, fontane Beograda i Srbije

This content has been locked. You can no longer post any comment.