Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Tehnika
 
 

Tehnika

CODEstantine konferencija - Gradimo bolju IT budućnost

CODEstantine konferencija održava se treći put u Nišu i okuplja IT stručnjake, preduzetnike i entuzijaste. Ne propustite najveću IT konferenciju u južnoj Srbiji! Prijatelj i medijski sponzor konferencije Marketing Concept Biz.

Srpski inženjer je razradio sistem provere autentičnosti svetske elektronske valute

Radovan Bajić, inženjer organizacionih nauka iz Beograda, učestvovao je u projektovanju nove svetske valute, s tim da je razradio deo sistemske arhitekture za proveru autentićnosti ove valute. U razradi CloudCoin [CloudCoin] primenjuje se revolucionarna tehnologija koja zamenjujue blok- lanac [block chain] koji se koristi u kriptovalutama.Nova tehnologija se zove RAIDA (Redundant Array of Independent Detection Agents).

Kako da napunite mobilni za 10 sekundi

Sigurno vam se dešavalo da vam se baterija na telefonu isprazni kada vam je najpotrebnija. Novi smart telefoni nam olakšavaju svakodnevni život, a postali su nam neophodni u svakom trenutku.

TESLA smartphone 6.1 - čvrstina i sofisticiranost (VIDEO)

Prvi Tesla telefon koji dolazi sa Android Lollipop 5.1.1 operativnim sistemom i preinstaliranim aplikacijama Swiftkey i Telegraf vesti.

MWPC test: Tesla Smartphone 6 - kompletan telefon

TESLA brend koji sa sloganom - dostojan svoga imena! zaista to jeste, kompletan i dostojan ne samo imena.

Kada je najavljena prodaja kako navode mediji ''prvog srpskog pametnog telefona'' Tesla Smartphone 6, mišljenja o njegovom kvalitetu i funkcionalnosti su dovedena u pitanje od strane jednog dela javnosti. Ekipa portala je rešila da se ne osloni na marketing kampanju ComTrade kompanije, niti na priče onih koji telefon nisu koristili već smo uzeli ''stvar'' u svoje ruke.

Znamenitosti Kragujevca na mobilnom telefonu

Kompanija Telekom Srbija, u saradnji sa Gradskom turističkom organizacijom Kragujevca, predstavila je mobilnu aplikaciju „Kragujevac priča“ - praktičan vodič za sve one koji žele da saznaju više o znamenitostima ovog grada.

Google tajno instalirao alat za prisluškivanje u pretraživač

Internet gigant Google našao se pod ''paljbom'' kritičara zbog dodatka za svoj pretraživač Chromium koji može da prisluškuje korisnike bez njihovog znanja.

Dobar IT stručnjak nema cenu

Dovoljno je da neka IT kompanija samo nagovesti gašenje i tehnološki giganti odmah kucaju na vrata tih firmi, sa spremljenim izdašnim ponudama, loveći njihove najbolje stručnjake.

Telenor banka počela s radom

Otvorena Telenor banka, prva regionalna banka za mobilno bankarstvo.

Google sprema poslednji Nexus za oproštaj?

Android Silver, projekat koji bi trebalo da zameni Nexus uređaje, trebalo bi da bude lansiran 2015. godine, a uprkos brojnim tvrdnjama da Nexus 6 ne postoji, ovaj uređaj bi ipak mogao da bude predstavljen kao poslednji Nexus – barem kada su smartfoni u pitanju.

Strana 1 od 42