Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac
 
 

Grad Kragujevac

Radna akcija „Očistimo Šumarice – da nam pluća grada budu čista“

Spomen – park „Kragujevački oktobar“ , na predlog i u saradnji sa sugrađankom Jelenom Pavlović, administratorom grupe Dešavanja u našem gradu, u subotu 3. februara 2024. godine, sa početkom u 10.00 časova organizovali su radnu akciju čišćenja šume u memorijalnom parku „Kragujevački oktobar“. Mesto okupljanja je bilo Spomenik „Bola i prkosa“ (Nada Naumović) u blizini Erdoglijskog potoka.

Svetosavska akademija na Univerzitetu u Kragujevcu

Dan duhovnosti u Republici Srbiji obeležen je svečanim programom, u subotu 27. januara 2024. godine, sa početkom u 11.00 sati u Svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu.

Ministarka dr Begović posetila Institut za informacione tehnologije Univerziteta u Kragujevcu

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović posetila je sa delegacijom ministarstva Institut za informacione tehnologije Univerziteta u Kragujevcu.

Predstavljanje eNauke na Univerzitetu u Kragujevcu

Predstavnici Ministarstva nauke tehnološkog razvoja i inovacija posetiće Univerzitet u Kragujevcu i tom prilikom predstaviti rad objedinjenog nacionalnog informacionog sistema naučnoistraživačke delatnosti: eNauka. Skup će biti održan u sredu, 8. novembra 2023. godine sa početkom u 10,00 časova u Svečanoj sali Rektorata.

BDENjE (20.10.2023.) I VELIKI ŠKOLSKI ČAS (21.10.2023.)

Ove godine Spomen-park “Kragujevački oktobar” manifestaciju Bdenje započeo je otvaranjem izložbe 22. Međunarodnog Salona antiratne karikature “Kragujevac 2023” u 18.30 časova, a nakon toga usledio je kratkometažni film “Prekinut let” autora Dejana Đusića povodom 60 godina od otkrivanja Spomenika streljanim đacima i profesorima.

70 godina od osnivanja Spomen – parka

Ustanova Spomen –park „Kragujevački oktobar“ osnovana je 23. septembra 1953. godine, prvobitno kao Odbor za izgradnju Spomen –parka, sa ciljem izgradnje, uređenja i održavanja memorijalnog parka, izgradnje muzeja i realizacije umetničkih manifestacija. Osnovna misija ustanove je čuvanje sećanja na žrtve zločina jedinica nemačkog Vermahta nad civilima grada Kragujevca i okoline, oktobra 1941. godine, kada je streljano oko 3000 građana.


Kako da odaberete verenički prsten za devojku?

Kada dođe trenutak da osetite da ostatak života želite da provedete sa tom jednom posebnom osobom koju volite i poštujete javljaju se nove zagonetke vezane za verenički prsten. Važno je naglasiti da nije bitan vremenski period nakon kojeg ste doneli takvu odluku već koliko je ona čvrsta i sigurna.

Kako se pripremiti za prvi let avionom?

Prvi let avionom može biti uzbuđujuće iskustvo koje će vam pružiti priliku da istražite nove destinacije i stvorite nezaboravne uspomene. Međutim, isto tako, može izazvati i malo nervoze i zabrinutosti, posebno ako niste upoznati sa svim detaljima i procedurama koje prate putovanje vazduhom.

SPORTSKE IGRE MLADIH - PLASMAN U SPLIT - KRAGUJEVAC

U Banji Ždrelo u Petrovcu na Mlavi nastavljeno je druženje najboljih Simovaca Srbije. Već je poznato ko će na Međunarodnoj završnici predstavljati tim Srbije u atletici, rukometu, odbojci na pesku, malom fudbalu kao i na turniru Lino između dve vatre.

"Ona hoda sama kroz grad - bezbedniji Kragujevac za sve”

Mikser vas sa ponosom poziva na predstavljanje rezultata istraživanja u saradnji sa više od 250 građanki i građana Kragujevca (81.8% žena i 18.2% muškaraca) o osećaju bezbednosti u javnim prostorima, sa posebnim fokusom na žene, omladinu i sve osetljive grupe građana, u četvrtak, 29. juna u 11 sati u Domu omladine Kragujevac, a u okviru Pratećeg programa Arsenal Festa.

Strana 1 od 11