Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac
 
 

Grad Kragujevac

Dodela nagrada iz Fonda Nenada Kostića

U Svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu, u petak, 26. maja 2023. u 12 sati, biće upriličena dodela nagrada za najbolje diplomske i master radove iz oblasti hemijskih nauka u protekloj godini. Od ove godine, konkurs je internacionalizovan, odn. proširen je na region, tako da su, odlukom komisije, ovogodišnji dobitnici nagrada iz Hrvatske. Pozivamo vas da propratite ovaj događaj i iskoristite priliku za razgovor sa najboljim mladim naučnicima - hemičarima, iz Srbije i regiona.

Druga srpska međunarodna konferencija o primenjenoj veštačkoj inteligenciji

Univerzitet u Kragujevcu biće domaćin Druge srpske međunarodne konferencije o primenjenoj veštačkoj inteligenciji AAI2023 koja će biti održana 19. i 20. maja 2023. godine u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu. Svečano otvaranje konferencije je u petak, 19. maja u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu sa početkom u 9.00 časova.

Peta Međunarodna nedelja 15. maj 2023.

Na Univerzitetu u Kragujevcu, u periodu od 15. do 19. maja 2023. godine biće održana peta Međunarodna nedelja, u okviru koje će Univerzitet u Kragujevcu posetiti nastavni i administrativni kadar sa partnerskih institucija iz Alžira, Australije, Bugarske, Dominikanske Republike, Gruzije, Mađarske, Jordana, Poljske, Rumunije, Slovenije, Švedske, Turske i Uzbekistana.

Male promene u navikama koje doprinose održavanju urednog doma

Održavanje urednog doma može biti zastrašujući zadatak, posebno kada se kombinuje sa užurbanim radnim rasporedom, porodičnim životom i drugim obavezama. Lako je pustiti da se stvari gomilaju i izmaknu kontroli. Međutim, malim promenama u našim svakodnevnim navikama, možemo preuzeti kontrolu nad našim životnim prostorom i stvoriti organizovanije i mirnije okruženje! U ovom članku ćemo istražiti tri ključne oblasti u kojima male promene navika mogu napraviti veliku razliku u održavanju urednog doma.

Razlika između klasične i alternativne medicine

U svetu medicine postoje razne metode lečenja koje se koriste kako bi se sačuvalo zdravlje i blagostanje ljudi.

Keš kredit i njegove prednosti u odnosu na druge vrste kredita?

Kada razmišljate o podizanju kredita, verovatno vam je nedoumica koja vrsta pozajmice je najbolja za vaše potrebe. Gotovinski, odnosno keš kredit je jedna od opcija za razmatranje i predstavlja jednu od najčešćih pozajmica za koje se stanovništvo odlučuje. Za razliku od drugih vrsta kredita, gotovinska pozajmica nema neku određenu namenu, odnosno može biti upotrebljena po želji korisnika, bilo da je u pitanju popravka automobila, renoviranje stana ili možda odlazak na letovanje.

Aprilske radioncie za studente i diplomce Univerziteta u Kragujevcu

Centar za razvoj karijere i ove godine tokom aprila organizuje tradicionalne, desete po redu, Aprilske radioncie za studente i diplomce Univerziteta u Kragujevcu.

Predavanje Jonske tečnosti - put od rastvarača ka lekovima

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu i Institut za informacione tehnologije Univerziteta u Kragujevcu, u utorak, 18. aprila u 13 sati, u Svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu organizuju predavanje Jonske tečnosti - put od rastvarača ka lekovima, koje će održati prof. dr Milan Vraneš sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu – Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine.

Otvaranje izložbe „Put pravih vrednosti”

Univerzitet u Kragujevcu organizovao je svečano otvaranje izložbe „Put pravih vrednosti” u četvrtak 12.00 časova. U Univerzitetskoj galeriji, u četvrtak 6. aprila 2023. godine, sa početkom u 12 časova, otvorena je izložba „Put pravih vrednosti” koja ima za cilj da upozna širu javnost sa istorijatom i kontinuitetom olimpijskog pokreta, kao i njegovim značajem u našoj sredini u periodu od Kraljevine Srbije do danas, sa osvrtom na društveni kontekst i prilike u zemlji.

Otvorena prva akreditovana laboratorija za ispitivanje kvaliteta vina

U prostorijama Instituta za informacione tehnologije Univerziteta u Kragujevcu u petak 24.03.2023. godine od 12,00 časova (ulica Dimitrija Tucovića br. 30), otvorena je prva akreditovana laboratorija za ispitivanje kvaliteta vina. Tom prilikom na svečanoj ceremoniji otvaranja laboratorije za ispitivanje kvaliteta vina govorili su:

Strana 1 od 10