Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info
 
 

Info

Najnovije vesti sa teritorije grada Kragujevca, ali i najvažnije vesti iz Srbijei sveta

hronika, društvo, ekonomija, kultura, politika...

Pravila u saobraćaju: vožnja na auto-putu

Auto-put je najbolji i najbrži način da stignete od tačke A do tačke B. Povezuje gradove, regione i države i tako omogućava brže kretanje vozila između njih. To je jedan od ključnih delova infrastrukture svake države i zato je važno pridržavati se određenih pravila kako biste bezbedno i sigurno uživali u vašoj vožnji.

Promocija Zbornika „Đurđevdansko sastajanje“

U Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić“ predstavljen je Zbornik poezije članova Udruženja pisaca Kragujevca i dugogodišnjih saradnika.

26. Pozorišni Susreti Učenika Gimnazija Srbije

26. Pozorišni Susreti Učenika Gimazija Srbije se bliže.

Otvaranje izložbe ''Komunikacija dvojine'' u Gradskoj galeriji Mostovi Balkana

Ovim putem vas pozivamo na otvaranje izložbe radova Lojze Kalinseka i Irene Gajati Horvat. Otvaranje će biti 8. 3. u petak u 20 časova.

Održava Startap vikend – Ekonomski fakultet u Kragujevcu

U organizaciji Inovacionog inkubatora Univerziteta u Kragujevcu, Naučno tehnološkog parka Čačak, Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, udruženja „Prava pričaˮ, projekta „Preduzmi idejuˮ koji sprovodi Inicijativa „Digitalna Srbijaˮ uz podršku USAID-a, ICT Hub-a, zajednice startapa Garaža by Tenderly i kompanije PwS, 2. i 3. marta u Kragujevcu se održava Startap vikend – događaj namenjen mladima svih obrazovnih profila, starosti od 18 do 30 godina, koji ima za cilj da osnaži zainteresovanost mladih za svet startapa i podrži ih u njihovim preduzetničkim nastojanjima.

Vodič za rešavanje problema s aku bušilicama: Održavanje i saveti za dugotrajan rad

Aku bušilice su izuzetno praktični uređaji koji olakšavaju svakodnevne zadatke poput popravke nameštaja, montiranja polica i instaliranja klima uređaja. Ipak, kao i kod svih alata, i aku bušilice mogu naići na neke teškoće. U nastavku, analiziraćemo česte probleme koji se javljaju sa aku bušilicama i predložiti načine za njihovo rešavanje.

 

Ministarstvo spoljnih poslova Poljske preko tvitera uputilo čestitke Srbiji

Danas je Državni praznik Sretenje. Jedan od najznačajnijih datuma u novovekovnoj srpskoj istoriji je 15. februar 1835. godine, datum donošenja Sretenjskog Ustava.

Radna akcija „Očistimo Šumarice – da nam pluća grada budu čista“

Spomen – park „Kragujevački oktobar“ , na predlog i u saradnji sa sugrađankom Jelenom Pavlović, administratorom grupe Dešavanja u našem gradu, u subotu 3. februara 2024. godine, sa početkom u 10.00 časova organizovali su radnu akciju čišćenja šume u memorijalnom parku „Kragujevački oktobar“. Mesto okupljanja je bilo Spomenik „Bola i prkosa“ (Nada Naumović) u blizini Erdoglijskog potoka.

Svetosavska akademija na Univerzitetu u Kragujevcu

Dan duhovnosti u Republici Srbiji obeležen je svečanim programom, u subotu 27. januara 2024. godine, sa početkom u 11.00 sati u Svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu.

Pozorišne Iluzije: Fotografije i Plakati Jelene Petrović Tomašević

Pozorište poseduje moć da nas prenese u neodoljivi svet iluzija; kako je rekao Peter Brook, „nežnih iluzija jačih od sirove stvarnosti“. Kada pozorište postane predmet umetnosti, a svetlost pozorišne scene postane tema, tada fotografija i grafički dizajn postaju sredstvo kreativnog izraza.

Strana 1 od 29