Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Podzemna garaža rešava problem parkiranja
 
 

Podzemna garaža rešava problem parkiranja

parking servisZaposleni u ''Parking servsu'' ovih dana čistili su parking mesta, a zbog velike količine sneg je izvožen iz centra grada. Da postoji podzemna javna garaža problem sa parkiranjem tokom snežnih dana bio bi znatno ublažen. Projektovanje preve kragujevačke garaže je u završnoj fazi, a paralelno se vode pregovori sa potencijalnim investitorima.

Uprkos naporima zaposlenih u ''Parking servisu'' da sva javna parkirališta osposobe za upotrebu, prethodnih dana nije bilo lako u centru grada pronaći mesto za automobil. Velika količina snega onemogućavala je kvalitetno čišćenje, pa je doneta odluka da se sneg natovari u kamione i odveze van grada.

Prema ocenama nadležnih problem parkiranja u centru, posebno pri ovakvim vremenskim uslovima, u mnogome bi bio rešen izgradnjom javne podzemne garaže.

Direkcija za urbanizam privodi kraju projektovanje ovog objekta, a istovremeno, radi se na izmenama Plana deteljne regulacije ''Prodora''.

Izvesno je da će biti zadržana oba skvera, kod ''Krsta'' i ispred suda, kao i da će ulazi u podzemnu garažu sa blizu 500 mesta, biti samo u funkciji parkiranja, ne i odvijanja saobraćaja. Kada kompletan posao projektovanja i planiranja bude okončan, uslediće javna rasprava, pa raspisivanje tendera. Kako kažu u lokalnoj samoupravi za sada je interesovanje investitora, ali i potencijalnih izvođača radova ogromno.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži