Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Poseta ambasadora Austrije u Srbiji i predstavnice UNDP
 
 

Poseta ambasadora Austrije u Srbiji i predstavnice UNDP

Poseta Njegove Ekselencije mr. Nikolausa Luterotija, ambasadora Austrije u Srbiji i Fransin Pikap, stalne predstavnice UNDP-a u Srbiji, Univerzitetu u Kragujevcu, koja biće organizovana u: utorak, 29. septembra, u 10 časova, u Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu, Ulica Jovana Cvijića bb.

 

 

Njegova ekselencija mr. Nikolaus Luteroti i stalna predstavnica UNDP-a u Srbiji, Fransin Pikap, sastaće se sa rektorom Univerziteta Kragujevcu, prof dr. Nenadom Filipovićem, a zatim će obići Centar za bioinženjering na Fakultetu inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu (ul. Sestre Janjić 6), gde će se upoznati sa timom inovatora koji su osmislili i rade na izradi 3D štampanog medicinskog respiratora, rešenja koje će se dalje razvijati zahvaljujući finansijskoj podršci Ambasade Austrije u Srbiji. Ovaj respirator je jedno od pobedničkih rešenja izazova koji je organizovao UNDP u Srbiji, kako bi pomogao da se ublaže efekti epidemije Kovid-19 u našoj zemlji i olakšao sprovođenje ideja lokalnih inovatora.

Nakon posete Centru, u 11.15 časova, u prostorijama Centra (Ulica Sestre Janjić 6), medijima će se obratiti:

 Njegova ekselencija, mr. Nikolaus Luteroti, ambasador Austrije u Srbiji,

 Fransin Pikap, stalna predstavnica UNDP-a u Srbiji.

Više informacija o 3D štampanom medicinskom respiratoru koji je osmislio tim bioinženjera sa Univerziteta u Kragujevcu dostupno je na: https://covid19response.undp.org.rs/sr/lecenje/3d- stampani-medicinski-respiratori

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži