Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Ostali sportovi Radnički sve bliži završnom turniru Lige šampiona!
 
 

Radnički sve bliži završnom turniru Lige šampiona!

Breša potopljena u Kragujevcu, a Partizan u Rijeci.

U derbiju sedmog kolaLige šampiona, vaterpolisti Radničkog pobedili su Brešu u Kragujevcu 13:10 (2:0, 2:2, 4:4, 5:4) i zadržali šanse da se plasiraju na završni turnir. Kragujevčani su početkom treće četvrtine vodili 3:0, ali je Breša uspela da se vrati u utakmicu i da početkom poslednje deonice izjednači na 4:4. Usledila je serija Radničkog od tri gola za vođstvo 7:4, čime je utakmica bila rešena.

Italijani su do kraja dva puta useli da smanje zaostatak na jedan gol, ali ne i da preokrenu rezultat. Najefikasniji u ekipi Radničkog bio je Nikola Dedović sa četiri gola, dok su Josip Vrlić, Ivan Basara i Srđan Vuksanović bili dvostruki strelci. Na drugoj strani, Kristijan Peršuti i Valerio Rico postigli su po tri pogotka. Posle ove pobede, Radnički je izbio na treće mesto u A grupi, sa dobrim šansama da zadrži tu poziciju.

Partizan je izgubio u Rijeci od domaćeg Primorja 14:8 (0:0, 3:2, 4:1, 7:5). Crno-beli su pretrpeli peti poraz i ostali četvrti na tabeli, dok je Primorje petom pobedom obezbedilo učešće na završnom turniru elitnog takmičenja. Mladi tim Vladimira Vujasinovića dugo je odolevao velikom favoritu pružajući snažan otpor do poslednje četvrtine susreta. Tada su crno-beli definitivno posustali, a do izražaja je došlo mnogo veće iskustvo i kvalitet domaće ekipe, koja je u krugu kandidata za osvajanje Lige šampiona.

Golove su postigli Sukno i Radu po 3, Setka i Krapić po 2, Burić, Bulhubašić, Elez i Garsija za Primorje, a Mandić, Gelen, Subotić, Gogov, Jakšić, Radojević, Stojanović i Asanović za Partizan.

foto: Mondo, agencije

This content has been locked. You can no longer post any comment.