Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika Cvijan napustio stranku i povukao kandidaturu
 
 

Cvijan napustio stranku i povukao kandidaturu

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Cvijan dao je danas ostavku na sve funkcije u toj stranci i zatražio da bude izbrisan iz spiska članova.

„U atmosferi straha, pritisaka, medijske blokade, zastrašivanja i pretnji hapšenjima besmisleno je očekivati fer kampanju te povlačim kandidaturu za predsednika onoga što je ostalo od SNS“, naveo je Cvijan u pismu Predsedništvu SNS, koje je dostavio i medijima.

Cvijan je izrazio uverenje da SNS nema budućnost i da će „mnogi simpatizeri, iskreni članovi i glasači prepoznati potrebu stvaranja nove snage“.
„Uvek sam spreman da svoja mišljenja i ideje suprotstavim Aleksandru Vučiću pred najširim auditorijumom – ako on to sme“, navodi Cvijan.

On je rekao da se učlanio u SNS jer je verovao u program i ideju da „nikada više neće jedan čovek vladati Srbijom“.
„Umesto toga, dobili smo stranku koja u većini gradova ima po više razjedinjenih odbora, smenjeni su ili po hitnom prostupku izbačeni iz SNS svi koji su se usprotivili volji jednog čoveka. U kampanji smo mnogo toga obećali i skoro ništa nismo ispunili…“, naveo je Cvijan.

On je rekao da je SNS obećala nova radna mesta i bolji život za sve, strane investicije, zaštitu srpsko naroda gde god da živi, slobodne medije, fer izbore, slobodno pravosuđe i fer suđenja, kao i da će svako ko je hrabar imati svoje zasluženo mesto u Srbiji.

Stefanović: Cvijan shvatio da mu niko ne veruje

Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Vladimir Cvijan shvatio da u stranci niko nije poverovao u laži koje je izrekao kao i da nema nikakvu podršku i poručio mu da može „slobodno da se vrati u DS i da će ga oni dočekati širom otvorenih ruku“.

Stefanović je to rekao komentarišući odluku Cvijana da podnese ostavku na sve stranačke funkcije i napusti SNS.
„Nakon izborne procedure u kojoj su se izjasnili članovi i odbori SNS i gde nijedan ni najmanji, pa ni mesni, a kamoli opštinski odbor nije podržao kandidaturu Cvijana on je nakon svega što je izrekao, svih laži i o stranci i predsedniku stranke shvatio da to niko nije poverovao i da niko ne želi iz SNS da pruži podršku ni njemu niti bilo čemu što on radi“, rekao je Stefanović Tanjugu.

Stefanović je dodao i da misli da nakon ovoga Cvijan „može slobodno da se vrati u DS i da će ga oni dočekati širom otvorenih ruku“.

Izvor:Tanjug

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');