Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika Vučić: Bolje vanredni izbori nego loša atmosfera
 
 

Vučić: Bolje vanredni izbori nego loša atmosfera

Prvi potpredsednik Vlade Srbije je ponovio da se nada da vanrednih izbora neće biti, ali i da ne isključuje tu mogućnost, i napomenuo da je u dobrim odnosima sa premijerom Ivicom Dačićem i da veoma korektno sarađuju.

Vicepremijer Aleksandar Vučić izjavio je da Vlada Srbije dobro funkcioniše, ali da je bolje ići na vanredne izbore ako se nastavi loša atmosfera koju kreiraju “različite kriminalno-tajkunske grupe i nezadovoljne političke stranke”.

Vučić je, u intervjuu listu Danas, ponovio da se nada da vanrednih izbora neće biti, ali i da ne isključuje tu mogućnost, i napomenuo da je u dobrim odnosima sa premijerom Ivicom Dačićem i da veoma korektno sarađuju.

Lider Srpske napredne stranke (SNS) negirao je da će vanredna izborna skupština naprednjaka 25. januara predstavljati i razlaz sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, naglasavajući da su on i Nikolić prijatelji i da nemaju nikakvih problema.

Vučić je rekao da su optužbe Vladimira Cvijana, koji je najavio kandidaturu za predsednika SNS, daleko od istine “toliko da nema šta da odgovori” i dodao da svoj posao obavlja pošteno, odgovorno i ozbiljno.

Upitan da li su tajkuni poput Miroslava Miškovića “umešali prste u odabir njegovog protivkandidata”, Vučić je odgovorio pitanjem “Da li neki od tih značajnih tajkuna mogu tako lako da prihvate cinjenicu da će za sve što su cinili protiv Srbije u prethodnim decenijama konačno morati da odgovaraju, ili ce možda upotrebiti sve svoje resurse da do toga ne dođe?”.

On je dodao i da nije zabrinut za svoju bezbednost, jer “bilo čija bezbednost nije najvažnije pitanje u Srbiji” i dodao da ne veruje da bilo ko može da zaustavi stvaranje normalne države.

Upitan da li zna na koga je mislila ministarka Zorana Mihajlović kad je rekla da jedan član vlade radi protiv Srbije, Vučić je rekao da ne misli da je trebalo izlaziti u javnost s tim i da ne želi da govori o razlicitim bezbednosnim pitanjima.

- Zorana je iskrena i otvorena žena, ali moj je posao da brinem o bezbednosti zemlje – rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da je vlast u Vojvodini aposolutno izgubila legitimitet, poverenje i podršku naroda i ocenio da je sramota na taj način vladati Vojvodinom.

- Niko neće ništa na silu da ruši, ali ako oni misle da mogu tako da vladaju, to je katastrofalna greška za njih jer sami sebe urušavaju, ali i Vojvodinu dovode u još teži položaj – rekao je Vučić i negirao da je bilo pritisaka da Ustavni sud donese odluku o proglašenju neustavnih odredaba Statuta Vojvodine.

Prvi potpredsednik Vlade je rekao i da je realno da Predlog zakona o radu uđe u skupštinsku proceduru u januaru iduće godine.

On je naveo i da je republički budžet za 2014. pošten i realan, da je važno uvesti red u javne finansije i dodao da Srbija ima “izvanrednog ministra finansija” i posvećenog ministra privrede.

Izvor:Telegraf.rs/Tanjug

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');