Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika Smenjeni funkcioneri SPS-a
 
 

Smenjeni funkcioneri SPS-a

Vanredno zasedanje Skupštine grada Kragujevca dalo je očekivane rezultate. Smenjeni kadrovi SPS-a, Slavica Kominac i Zoran Prokić.

Osim jednočasovne rasprave prilikom obrazovanja komisije koja će rukovoditi postupkom razrešenja i imenovanja, a koja se tek na momente ticala teme, druge prilike za razmenu mišljenja odbornika nije ni bilo, te je kadar SPS-a, u skladu sa najavama, proceduralno smenjen.

Sa mesta zamenice predsednika Skupštine grada otišla je Slavica Kominac, a umesto nje tu funkciju ubuduće će obavljati Milan Urošević, odbornik Srpskog pokreta obnove (SPO), vernog koalicionog partnera gradskoj vlasti.

Na mesto Zorana Prokića, člana Gradskog veća za životnu sredinu, održivi razvoj i saradnju sa udruženjima odlukom Skupštine grada doći će Rade Đorđević, predstavnik još jedne verne partije – Demokratske stranke Srbije (DSS).

Emotivan raskid

U oproštajnom govoru bilo je emocija i kod jednih i kod drugih. Iako vladajući insistiraju na tome da su članovi SPS-a zapravo sami sebe smenili, nepoštovanjem dogovora koji je napravljen samo dan ranije, nije moglo da se izbegne a da se ne primeti da su, s obzirom na epilog, više povređeni ljudski, nego politički.

- Mi smo od 2004. godine imali jednu saradnju koja je bila izuzetno korektna, ne kažem da nije. Ali sada je postalo nekorektno i samo treba reći istinu. Vi ste nama pokazali da nijedan dogovor više ne može da važi ako neko odozgo kaže drugačije – obratio se bivšim partnerima gradonačelnik Veroljub Stevanović sa govornice i dodao da je SPS jasno pokazala da više ne može da se računa na nju i da zato jednostavno više ne mogu zajedno.

- Nemamo poverenja – zaključio je.

Kominac se, takođe, oglasila, rekavši da bi bilo ružno da to ne učini, jer funkcija koju je obavljala prethodnih godinu i po dana nije njena lična, već nešto što je zaslužila članstvom u SPS-u.

- Naša pripadnost određuje naš identitet. Nikada nikoga ni u izvršnoj vlasti, a ni građane Kragujevca nisam dovodila u dilemu o svom političkom identitetu. Ja sam članica SPS-a i odluke svih organa partije poštujem, pa tako i ovu, pokazajući time da mi u SPS-u ne stavljamo lične interese ispred opštih – rekla je ona zahvalivši se svima koji su i u trenutku kada “silazi” pokazali da su prijatelji.

Još jedna sednica u petak

Ovim smenama i zvanično su u delo sprovedene najave dominantne partije u vlasti, ZZŠ-URS, da će smeniti funkcionere SPS-a, nakon što je ta stranka nedavno odbila da učestvuje u izglasavanju poverenja predsedniku SG, Saši Mileniću.

Iako se u jednom trenutku pojavila bojazan da je većina poljuljana, redovi su, čini se brzo konsolidovani i Skupština grada, za sada, osim današnjih, neće imati značajnije kadrovske promene, a predstavnici vlasti odlučno najavljuju da od borbe za poštovanjem volje birača neće odustajati.

Kragujevačke odbornike ove nedelje očekuje još jedna sednica, ovoga puta redovna. Među tačkama dnevnog reda nalazi se i izglasavanje odluke o budžetu za 2014. godinu.

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži