Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Kultura TELOK | IOP Student projekat
 
 

TELOK | IOP Student projekat

U Srbiji 2009. godina bila je veoma značajna u poljima inkluzivnog obrazovanja zato što je te godine izmenjen (dopunjen) zakom o osvnoma školskog obrazovanja i vaspitanja. Godinu dana kasnije (školska 2010/11) je taj zakon počao masovno da se primenjuje te su deca sa posebnim potreba došla u redovne školske klupe. Danas 2022. godine ta ista deca moraju upisati fakultete to jest stupiti u kontakt sa visoko-školskim obrazovanjem.

 

Na osnovu svih ovih činjenica, saznanja i iskustava TELOK aktivno kreira funkcionalnu platforu za decu sa posebim potrebama kako bi im omogućio što kvalitetnije obrazovanje, ali kako deca sa posebnim potrebama mogu upisati visoko-školsku ustanovu u Srbiji? Zbog svega ovog TELOK je pokrenuo eksperimentalno-istraživački period koji je značajno doprineo za perfspektivu ovog projekta. EI period je rađen nad učenikom Muzičke škole „dr Miloje Milojević“ uz saglasnost škole, roditelja učenika i predmetnih nastavnika, a sve o njemu možete pogledati na našem sajtu klikom na LINK.

TELOK-u su zbog svega ovog i nastavka ovog projekta potrebna novčana sredstva, koje će u perspektivi moći koristiti za pokrivanje troškova ovog projekta:

• Angažovanje stručnih lica (psihologa, pedagoga i defektologa)

• Korišćenje adekvatnog prostora za edukaciju i realizaciju

• Nabavku svog potrebnog materijala za ovaj projekat

• Angažovanje pravnika (Udruženje TELOK aktivno radi i priprema predlog izmene zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja kako bi 100% omogućio osobama sa smetnjama u razvoju (invalidetetu) da pohađaju visoko-školsko obrazovanje u Republici Srbiji)

• Konekciju sa institucijama u Srbiji i Inostranstvu

• Promociju samog projekta kroz medije, portale, vesti, reklame, koncerte, manifestacije itd.

Nadamo se da će veliki broj fizičkih i pravnih lica, društveno odgovornih kompanija, fondacija da učestuju i pomognu u realizaciji jedinstvenog projekta koji će pomoći svim osoba sa invaliditetom da nastave svoje školovanje na visoko-školskim ustanovama.

Više o projektu i na koji način se može donirati možete pogledati na linkovima:

https://telok.org.rs/inkluzija/

https://telok.org.rs/donacije/

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži