Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Kultura Prva srpska konferencija za primenjenu veštačku inteligenciju na Univerzitetu u Kragujevcu
 
 

Prva srpska konferencija za primenjenu veštačku inteligenciju na Univerzitetu u Kragujevcu

Prva srpska konferencija za primenjenu veštačku inteligenciju održava se na Univerzitetu u Kragujevcu 19. i 20. maja 2022. godine.

Konferenciju organizuje Univerzitet u Kragujevcu u saradnji sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati naučnika iz Srbije i okruženja u različitim oblastima primenjene veštačke inteligencije, kako bi se mladi istraživači što više uključili u istraživačke projekte i razmenili iskustva akademije i privrede.

  • Na svečanom otvaranju koje počinje u 9.00 sati govoriće:
  • Prof. dr Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu
  • Akademik Vladimir S. Kostić, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti
  • Prof. dr Marijana Dukić Mijatović, državna sekretarka Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
  • Nikola Dašić, gradonačelnik Grada Kragujevca

Konferenciji će prisustvovati i 6 predavača po pozivu sa vrhunskih svetskih univerziteta u oblasti veštačke inteligencije: prof. Zoran Obradović (Temple University), prof. Michalis Zervakis (Technical University of Crete), prof. Sašo Džeroski (IJS Ljubljana), prof. Themis Exarchos (Ionian University), prof. Priyanka Harjule (Malaviya National Institute of Technology Jaipur) i prof. Veljko Milutinović (Adjunct Professor, University of Indiana, Bloomington, USA).

Izjave za medije biće omogućene nakon zvaničnog otvaranja i obraćanja govornika, prema protokolu u 10.00 sati (u planirano vreme pauze).

Pozivamo Vas da medijski ispratite održavanje Prve srpske konferencije za primenjenu veštačku inteligenciju na Univerzitetu u Kragujevcu.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži