Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Kultura IZAZOVI DIGITALIZACIJE ARHIVA U KULTURI
 
 

IZAZOVI DIGITALIZACIJE ARHIVA U KULTURI

Umetnički savet Univerzitetske galerije u ponedeljak, 26. novembra 2018. godine u 18 časova, organizuje Javno predavanje i diskusiju.

Predavanje se organizuje u okviru projekta Vodič kroz digitalizaciju kulture u Srbiji, a predavači će biti dr Vesna Perić i dr Tamara Vučenović Portal SEEcult.org i Centar za medijsku kulturu i obrazovanje organizuju javno predavanje i diskusiju o izazovima digitalizacije arhiva u kulturi i uključivanju internet zajednice u kreiranje i promociju sadržaja ustanova kulture u virtuelnom okruženju u kulturi u okviru projekta Vodič kroz digitalizaciju kulture u Srbiji.

Projekat Vodič kroz digitalizaciju kulture u Srbiji posvećen je promovisanju značaja digitalizacije kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva u stručnoj i najširoj javnosti, kao i jačanju kapaciteta učesnika u tom procesu. Predavanja i predstavljanje projekta namenjeni su pre svega predstavnicima ustanova i organizacija u kulturi, ali i stručnoj (akademskoj zajednici, studentima umetničkih i drugih fakulteta) i najširoj javnosti u više gradova u Srbiji.

Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži