Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Kultura Predavanje i radionica "Pisanje, ideja i inspiracija"
 
 

Predavanje i radionica "Pisanje, ideja i inspiracija"

Predavanje i radionica u Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu, koje će biti održano u četvrtak, 7. septembra 2017. godine sa početkom u 19 časova. Tema je "Pisanje, ideja i inspiracija", a predavač je Tadija Miletić, dramaturg i reditelj, član predsedništva Mense Srbije.

 

Nakon petnaest godina muzičkog obrazovanja u Muzičkoj školi "Stanković", diplomirao dramaturgiju u klasi Siniše Kovačevića. Trenutno na master studijama režije u klasi Nikite Milivojevića na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Radi u Operi i teatru Madlenianum od 2007. godine. U decembru 2011. godine, zajedno sa dvadesetak uspešnih mladih umetnika osniva organizaciju "Kulturni element", sa kojom je do sada imao brojne kulturne i humanitarne aktivnosti. Do sada, imao sedam samostalnih režija i devet asistencija režije, a radio je u brojnim projektima kao dramaturg.

U Madlenianumu je tokom prvih nekoliko godina imao niz pevačkih uloga u operama i mjuziklima. Profesionalno se bavio brojnim umetničkim poslovima, dizajnom zvuka, video režijom i drugim vidovima umetničkog stvaralaštva. Bio je predsednik žirija pri nekoliko književnih manifestacija i pozorišnih festivala. Stručno se usavršavao u Monaku, u Operi Monte Karlo.

Član je predsedništva Mense Srbije, gde je od 2014. godine glavni i odgovorni urednik časopisa „MozaIQ“. Od 2015. godine radi kao urednik pri internacionalnom Festivalu monodrame i pantomime kao i za pozorišni festival Novi Tvrđava teatar.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');