Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika MUP: Ne javljajte se na nepoznate brojeve!
 
 

MUP: Ne javljajte se na nepoznate brojeve!

telefonMinistarstvo unutrašnjih poslova upozorilo je danas sve korisnike mobilnih telefona da ne odgovaraju na propuštene pozive sa nepoznatih brojeva, jer mogu postati žrtve kriminalaca i napraviti velike telefonske račune. Ukoliko građani na mobilnom telefonu primete propušten poziv sa brojeva koji počinju sa +39,+390, +391, + 392, +393, +394 i tako dalje, ne treba da ih zovu, jer verovatno neće moći da prekinu poziv i napraviće ogroman trošak na računu, saopšteno je iz MUP-a.

Jedan od prevarenih građana izgubio je oko 2.000 evra odgovarajući na propušten poziv sa navedenih brojeva, dodaje se u saopštenju.

Sve češće se dešava da korisnik mobilnog telefona dobije, u nekom trenutku, propušteni poziv, a da pri tom telefon stvarno nije ni zvonio.

U tom slučaju, MUP savetuje da se odmah obriše propušteni poziv sa nepoznatiog broja, pošto je to jedini način da korisnik ne postane žrtva krilminalaca.

Slične kriminalne radnje uveliko se dešavaju u Evropi, a brojne prijave MUP-u potvrđuju da se iz dana u dan povećava broj ljudi u Srbiji koji odgovara na ovakve pozive i stavlja sebe u finansijske probleme, navedeno je u saopštenju.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži