Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Hapsenja zbog krivičnog dela, razbojnistva i kradja
 
 

Hapsenja zbog krivičnog dela, razbojnistva i kradja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu su, nakon intenzivnog operativnog rada, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom uhapsili M. J. (22) iz Kragujevca i odredili mu meru zadržavanja u trajanju do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teška telesna povreda i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.

 

Postoje osnovi sumnje da je M. J., 12. avgusta 2016. godine, pola sata posle ponoći, u Kragujevcu, u Ulici kralja Aleksandra prvog Karađorđevića, ispred jednog ugostiteljskog objekta, u pravcu nogu dvadesetpetogodišnjeg Kragujevčanina iz pištolja ispalio više projektila, nakon čega je pobegao. Povređeni mladić je zadobio teške telesne povrede i nalazi se na lečenju u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Pregledom šireg područja policija je pronašla pištolj iz kojeg je pucano, a koji je M. J. posedovao bez odobrenja nadležnog organa. On će, uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu su, nakon intenzivnog operativnog rada, u saradnji sa kolegama iz Jagodine i Višim javnim tužilaštvom u Kragujevcu, uhapsili D. S. (32) sa područja opštine Despotovac i odredili mu meru zadržavanja u trajanju do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio četiri krivična dela (razbojništvo i tri krađe).

Postoje osnovi sumnje da je D. S., 13. avgusta 2016. godine, na području opštine Kragujevac, uz upotrebu fizičke sile, sedamdesetsedmogodišnjoj Kragujevčanki naneo tešku telesnu povredu u vidu preloma desne ruke i oduzeo joj novčanik sa novcem, dok je iz jedne kuće i dva vozila oduzeo razne predmete. Policija je pronašla skoro sve oduzete predmete i vratila ih vlasnicima. D. S. će, uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku biti sproveden Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');