Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad mladih Svečani prijem dobrodošlice za studente na razmeni u okviru Erazmus+ programa mobilnosti
 
 

Svečani prijem dobrodošlice za studente na razmeni u okviru Erazmus+ programa mobilnosti

U Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu, u četvrtak 14. oktobra 2021. godine, sa početkom u 12 časova, biće održan sastanak dobrodošlice za studente sa partnerskih institucija, koji će u okviru Erazmus+ programa mobilnosti, u toku zimskog semestra akademske 2021/22. godine, pohađati nastavu na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu.

 

Dvadesetsedam studenata sa partnerskih univerziteta iz Bugarske, Španije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Jordana, Uzbekistana, Kipra i Italije pohađaće nastavu na Fakultetu inženjerskih nauka, Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, Fakultetu tehničkih nauka u Čačku, Agronomskom fakultetu u Čačku, Fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu, Ekonomskom, Filološko- umetničkom, Prirodno-matematičkom i Pravnom fakultetu u Kragujevcu. Studentima na razmeni dobrodošlicu na Univerzitet u Kragujevcu poželeće prof. dr Vesna Ranković, prorektor za nauku Univerziteta u Kragujevcu i predstavnici Odeljenja za međunarodnu saradnju i praćenje realizacije projekata Univerziteta u Kragujevcu.

Nakon sastanka studenti će obići Univerzitetsku biblioteku, Univerzitetsku galeriju, Legat Nikole Koke Jankovića, kao i kulturno-istorijske znamenitosti grada Kragujevca, gde će se kroz priču studenti bliže upoznati sa istorijom i kulturom ovog dela Srbije.