Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Akcija „ISPRAVNO VOZILO – BEZBEDNO VOZILO“
 
 

Akcija „ISPRAVNO VOZILO – BEZBEDNO VOZILO“

tehnicki pregledU cilju pripreme vozila za bezbednije učešće u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Auto moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, u periodu od 18. do 23. juna 2012. godine u vremenu od 07,00 do 20,00 sati sprovešće preventivno – propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom „ISPRAVNO VOZILO – BEZBEDNO VOZILO“.

Osnovni cilj akcije je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila, kako bi se uočene neispravnosti blagovremeno otklonile, a time ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja. Osim pomenutog, znatno bi se povećao stepen ispravnosti vozila na našim putevima.

Za vreme sprovođenja akcije, saobraćajna policija će vršiti pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima, a vozačima ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, posebno uređaja za upravljanje i zaustvljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno – signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas, kao i poštovanje pravila saobraćaja.

Tokom sprovođenja akcije, za uočene tehničke neispravnosti na vozilu, saobraćajna policija vozače će upozoravati da iste otklone ili ih upućivati na liniju tehničkog pregleda radi detaljnijeg pregleda vozila i eventualnog otklanjanja neispravnosti na vozilu, uz napomenu da je kontrola tehničke ispravnosti vozila besplatna i preporuku gde može da se izvrši, osim kod vozila kod kojih se utvrdi neispravnost uređaja za upravljanje i zaustavljanje, koja će biti isključena iz saobraćaja i biti preduzete mere prekršajnog progona protiv vozača. Nakon završetka akcije, saobraćajna policija vršiće pojačano kontrolu tehničke ispravnosti vozila, uz dosledno sankcionisanje prekršaja i isključivanje iz saobraćaja tehnički neispravnih vozila.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži