Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kasni Fijatov izvoz preko Luke Bar?
 
 

Kasni Fijatov izvoz preko Luke Bar?

500lPosao decenije, kako se naziva izvoz Fijatovih automobila preko Luke Bar, mogao bi biti odgođen za jesen, saznaje crnogorski Portal Analitika. Moguće odlaganje posla za par meseci se tumači produženim pripremama za proizvodnju ovih automobila u Kragujevcu. Izvršni direktor Luke Bar Slobo Pajović kazao je da su potpuno spremni za izvoz Fijatovih automobila, a da početak izvoza zavisi od srpske strane.

"Delegacija iz Kragujevca stiže kod nas 3. ili 4.juna i tada ćemo znati kada treba tačno da počne izvoz dogovoren zimus", naveo je Pajović.

Prema prvobitnom dogovoru, izvoz automobila iz Kragujevca je trebalo da počne u junu, a ove godine treba da bude izvezeno do 30.000 automobila.

Prema informacijama srpskih medija, serijska proizvodnja novog modela automobila "500 L" u pogonima u Fijat automobili Srbija trebalo je da krene krajem maja.

Cena tog modela je, prema dosadašnjim najavama, oko 16.000 evra, a cilj je da iduće godine u Kragujevcu bude proizvedeno oko 160.000 automobila.

Luka Bar će izvoz automobila naplaćivati u početku 20 evra, a kasnije kada broj izvezenih automobila pređe 100.000 barska luka inkasiraće 15 evra po komadu. Luka Bar bi od tog posla trebala da prihoduje između tri i četiri miliona evra.

Izvor: B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži