Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Osoobe sa invaliditetom lakše do posla
 
 

Osoobe sa invaliditetom lakše do posla

nzsPreko 50 osoba sa invaliditetom u Lapovu je u prethodnom periodu imalo pomoć personalnih asistenata kroz program javnih radova Nacionalne službe za zapošljavanje. Program je trajao šest meseci, tokom kojih su se između korisnika usluga i asistenata, prema njihovim rečima, stvorile i snažne prijateljske veze. Nakon uspešno završenog projekta, opština Lapovo bi trebalo da i u narednoj godini sprovode ovakav javni rad.

Četrnaestoro ljudi u saradnji sa jednim koordinatorom je tokom javnog rada pružalo pomoć osobama sa invaliditetom. Ovo je, prema njihovim rečima, bila prilika da pronađu posao, ali i da pokažu svoju humanost.

U sprovođenju javnog rada u Lapovu učestvovali su lokalna samouprava i Crveni krst, a nosilac je Nacionalna služba za zapošljavanje.

Prema najavama iz Nacionalne službe za zapošljavanje u narednoj godini će, pored do sada primenjivanih mera aktivne politike, u opštini Lapovo biti organizovani programi dokvalifikacije i prekvalifikacije za skoro 100 osoba.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži