Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Novi trg i podzemna garaža
 
 

Novi trg i podzemna garaža

setnja_kgomAko je suditi prema zvaničnim najavama gradskih čelnika, centar Kragujevca bi već tokom naredne godine mogao da dobije potpuno novi izgled, primeren sve ubrzanijem privrednom, društvenom i urbanom razvoju centra Šumadije, nakon dolaska Fijata u Zastavu. 

U centru Kragujevca, odnosno na prostoru koji je omeđen Trgom kod Krsta, objektima robnih kuća „Zlatna ruža“ i „Beograd“, kao i zgradama suda i Pošte Srbije, uskoro bi trebalo da počne izgradnja podzemne garaže na čijoj površini bi se nalazio novi gradski trg, gde bi dominirao monumentalni spomenik osnivača Kragujevca i utemeljivača moderne Srbije Miloša Obrenovića.

U ovdašnjoj Direkciji za urbanizam u toku je izrada potrebne planske dokumentacije za detaljnu rekonstrukciju centralnog gradskog jezgra. Uporedo s ovim, projektuju se predviđeni objekti i sondira zemljište za gradnju garaža i novog gradskog trga. Podzemna garaža koja će u centru Kragujevca biti izgrađena prema najsavremenijim svetskim standardima imaće nekoliko stotina parking mesta, i biće prvi objekat tog tipa južno od Save i Dunava.

Ukupna investicija, prema proračunu planera, iznosi oko pet miliona evra. Rekonstrukcija centra Kragujevca, sa izgradnjom podzemne garaže i novog gradskog trga, realizovaće se u dve faze, s time što bi prva mogla da počne do kraja godine. Čitav posao bi trebalo da bude završen do sredine naredne godine.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži