Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Ako može Beograd, možemo i mi
 
 

Ako može Beograd, možemo i mi

taxi_u_kguPosle odluke Ustavnog suda da je gradska odluka o auto-taksi prevozu nezakonita, gradski taksisti najavili su tužbu i zahtev za isplatu štete. Tim povodom oglasila se i gradska uprava saopštenjem za javnost:

“Lokalna samouprava grada Kragujevca imala je nameru da u cilju bezbednosti putnika, određivanjem starosne kategorije vozila, napravi prvi korak u uređivanju taksi prevoza. Odluka je bila eksplicitna, da jedan od uslova za obavljanje taksiprevoza u Kragujevcu jeste vozilo ne starije od deset godina.

Ustavni sud je proglasio odluku neustavnom, što ne znači da ćemo odustati od zavođenja reda. Jer, u ovom trenutku dosta je zakona kontradiktorno i očekujemo da to bude definisano novim Zakonom o drumskom saobraćaju. 

U ovom trenutku gradovima je prepušteno da urede tu oblast i sve odluke su manje više slične, s tim što se u Beogradu bili znatno rigorozniji i starost vozila regulisali kroz obavezu posedovanja motora u skladu sa propisanom normom „еuro 3“ odnosno, „еuro 4“. Pored toga, u Beogradu taksi vozilo mora da ima digitalni taksimetar sa štampačem za izdavanje računa, aktivnim ekranom, GPS-om i čitačem kreditnih kartica, a ovih dana kao obavezna oprema spominje se i klima uređaj. Zbog kupovine novih vozila, protiv grada Kragujevca tužbe je podnelo 45, a ne 200 taksi prevoznika i pravo je svakog da traži zaštitu preko suda.

Bez obzira na ishod, zacrtani nivo usluga mora da se održi i u tome nas neće sprečiti neregulisani taksi prevoznici, jer je to jedini uslov da po standardima napreduje cela Srbija, a ne samo Beograd.“

Izvor: SumadijaPress

This content has been locked. You can no longer post any comment.