Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevac investiciona meka
 
 

Kragujevac investiciona meka

daca_kgNekoliko velikih projekata u Kragujevcu već ima spremnu kompletnu projektnu dokumentaciju i dozvole za gradnju i sada čekaju investitore. Između ostalog je okončan i glavni projekat za izgradnju ambulante broj četiri i dečijeg dispanzera, za koji bi, nakon procesa javnih nabavki, izvođač mogao da bude uveden u posed već početkom septembra. 

Kragujevac bi u narednom periodu trebalo da postane bogatiji za nekoliko bitnih investicionih projekata, za koje su, uglavnom, već pripremljena neophodna dokumenta, ali i građevinske dozvole. 

Druga sajamska hala, istočna tribina stadiona ''Čika Dača'', ali i zgrada FILUM-a, neki su od projekata, čija bi izgradnja mogla da započne odmah nakon nala`enja investitora.

U saradnji sa beogradskim Parking servisom urađeno je i idejno rešenje za javnu garažu, koja će biti građena, najverovatnije, kroz partnerstvo javnog i privatnog sektora. Iza Dispanzera za žene, planom Gradske uprave predviđena je izgradnja ambulante broj četiri i dečijeg dispanzera. 

U fazi projektovanja je oko stotinu stanova kod osnovne škole ''Stanislav Sremčević'', koji će većim delom biti iskorišćeni za raseljavanje porodica iz baraka u Koloniji iznad Sokolane. 

Kragujevcu za nepunih nedelju dana predstoji i potpisivanje ugovora sa mobilnim operaterom VIP, kojim je predviđena izgradnja regionalnog centra u industrijskoj zoni Servis 2.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži