Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac "Titanik" iz Kragujevca
 
 

"Titanik" iz Kragujevca

titanik_u_kguSrbija postaje sve zanimljivija za snimanje filmova i serija, a u Kragujevcu su u toku pripreme za italijansku seriju o gradnji najpoznatijeg i najtragičnijeg broda na planeti.  Produkcijska kuća "Work in progress" snimaće u ovom gradu na prostoru Kneževog arsenala, industrijskog jezgra prve srpske topolivnice, seriju "Titanik".

"Ta produkcijska kuća je pokazao interesovanje za nekadašnji takozvani zabranjeni grad, deo urbanog centra Kragujevca, i namerava tu da snimi seriju za potrebe italijanske televizije 'Rai uno', izjavio je za "Blic" član Gradskog veća zadužen za investicije Nebojša Vasiljević. 

U Kneževom arsenalu se nalaze sačuvani prvi industrijski objekti moderne Srbije građeni u devetnaestom veku, a za potrebe snimanja serije o gradnji "Titanika" u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture biće restauirirani industrijski objekti.

Izvor: Mondo

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži