Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac „VEČE SOLO PESAMA I ARIJA“ park Rektorata u Kragujevcu
 
 

„VEČE SOLO PESAMA I ARIJA“ park Rektorata u Kragujevcu

U okviru ciklusa koncerata na ovogodišnjoj Univerzitetskoj letnjoj sceni, u petak 9. septembra 2022. godine u 20.00 časova, pred kragujevačkom publikom nastupiće: Stevan Jovanović, bariton Nina Zubac, sopran Dunja Jovančević, sopran uz klavirsku saradnju sa Veljko Stojanović i Milica Bukarica.


Naziv koncerta: „VEČE SOLO PESAMA I ARIJA“

Program koncerta: Stevan Jovanović, bariton

• Alesandro Stradela: Pomiluj, Gospode

• Volfgang Amadeus Mocart: Arija Figara iz opere ,,Figarova Ženidba“

• Volfgang Amadeus Mocart: Arija Grofa iz opere ,,Figarova Ženidba“

• Franc Šubert: Kralj Vilenjaka

• Franc Šubert: Serenada Nina Zubac, sopran

• Đakomo Pučini: Da, zovu me Mimi, arija iz opere ,,Boemi“

• Rasina: Ne zamerite

• Antonio Vivaldi: Neka zasija sin prelepo načelja, arija iz oratorijuma ,,Juditin Trijumf“ Dunja Jovančević, sopran

• Šarl Guno: Ah, kako je smešno! Arija iz opere ,,Faust“

• Franc Šubert: Kuda? , pesma iz ciklusa ,,Lepa mlinarica“

• Rodžer Kvilet: Neverna čobanica, pesma iz ciklusa ,,Sedam Elizabetanskih melodija’’

• Petar Konjović: Tri put ti čukna, pesma iz zbirke kosovskih pesama (Opera „Koštana“)

Klavirska saradnja: Veljko Stojanović i Milica Bukarica

BIOGRAFIJE UMETNIKA:

Jovanović Stevan je rođen 09.11.1992. godine u Kragujevcu. Završio je nižu i srednju muzičku školu ''Dr Miloje Milojević'' u Kragujevcu na odsecima harmonika, muzički saradnik – teoretičar i vokalno – instrumentalni smer solo pevanje u klasama Vesne Đurđević i Ljubice Gašparović. Diplomirao je na Filološko – umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu na odseku za Muzičku pedagogiju i teoriju i stekao zvanje Diplomirani teoretičar umetnosti i na odseku za Solo pevanje u klasi vanrednog profesora mr Marine Trajković – Bidžovski, kao i master akademske studije. U toku svog dosadašnjeg obrazovanja osvaja brojne nagrade u Srbiji. Nastupao je i osvajao brojne nagrade sa horovima ''Oktoih'', ''Liceum'' i ''Kragujevačko pevačko društvo'' kao horski pevač i solista u Srbiji (Kragujevac, Novi Sad, Beograd) i inostranstvu (Turska, Austrija, Rumunija, Nemačka, Bosna i Hercegovina). Istakao se kao solista vokalno – instrumentalnog dela ''Stradanje po Mateju'' kompozitora Ilariona Alfejeva. Tokom studija se istakao u glavnoj ulozi u studentskoj predstavi ''Mokranjac u nas, sada i zauvek'' koja je izvedena u Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu. Pevao je ulogu Grofa Almavive u operi ''Figarova Ženidba'', kao i ulogu Grimbalda u semi - operi Henrija Persela ''Kralj Artur'''. Trenutno sarađuje sa produkcijom ''Opera Nova'' kao solista i kao član operskog hora. Član je muškog vokalnog sastava ''Kvintet'' koji je osnovan sa ciljem da se promoviše horska horska literatura kroz različite aranžmane. Pohađao je majstorski kurs solo pevanja Ksenije Lukić (Nemačka) i Araika Avanjana (Gruzija). Sarađuje sa dirigentima: Miloje Nikolić, Katarina Stanković, Katalin Tasić, Aleksandar Spasić, Đorđe Catić, Nemanja Mitrašević,Marko Nešić, Uroš Stepanović.

Nina Zubac svoje muzičko obrazovanje započinje u Beogradu, u muzičkoj školi "Stanković" 2014. godine. Sa 18 godina upisuje Slobomir P Univerzitet u Bijeljini, nakon čega nastavlja školovanje na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Dobitnica mnogih prvih nagrada na međunarodnim takmičenjima, kako u zemlji tako i u inostranstvu, Bugarskoj, Rumuniji, Rusiji... Sa ansamblom "Arhangeli" učestvovala na mnogim humanitarnih događajima.

Dunja Jovančević, sopran, rođena je 1997.godine u Beogradu. Svoje muzičko školovanje započinje u nižoj muzičkoj školi ,,Stevan Hristić’’ u Mladenovcu u klasi prof. Vladimira Bulatovića, a nastavlja u srednoj muzičkoj školi ,,Josip Slavenski'' u klasi mr Vesne Opsenice, sopran. Trenutno je student treće godine na odseku za solo pevanje, na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, u klasi mr Marine Trajković Bidžovski. Tokom školovanja osvajala je visoka prva mesta kao i laureate na brojnim takmičenjima u katergoriji za učenike niže i srednje škole. Od bitnih nagrada tokom dosadašnjeg školovanja izdvaja: Srpska solo pesma, 2017, prva nagrada; Republičko takmičenje ZMBSŠ, 2018, prva prva nagrada u četvrtoj kategoriji; Republičko takmičenje UMBPS, 2019, laureat četvrte kategorije; prva nagrada na međunaronom takmičenju ,,Jovan Bandur'' u Pančevu u katerogiji za studente. U svoje bitne nastupe ubraja: Nastupe povodom dana škole ,,Josip Salvenski'' 2017. i 2019. godine u sklopu hora muzičke škole, nastup sa orkestrom srednje muzičke škole iz Zolingena u Centru za Kulturu ,,Vlada Divljan'' i sopranom Anetom Ilić; nastupe u Beogradu u sklopu organizacije ,,Klasika u poseti'' 2017-2019 godine; nastupe u Etnografskom muzeju u Beogradu. Tokom studija nastupa širom Kragujevca u okviru koncerata katedre solo pevanja, katedre za kamernu muziku i u okviru jubileja Filum-a, na svečanom koncertu u okviru organizacije ,,Srpsko-Ruski most kulture'', pohađala je master klas Natalije Afejan, meco soprana iz Bugarske.

Veljko Stojanović je započeo muzičko školovanje u rodnom gradu, Smederevskoj Palanci. Srednju školu upisuje i završava u Kragujevcu u klasi prof. Natalije Tomić a studije klavira u Istočnom Sarajevu u klasi prof. Jokut Mihailović. Na fakultetu u Istočnom Sarajevu radi kao klavirski saradnik na odseku za solo pevanje. Od 2007.god.radi kao nastavnik klavira i klavirski saradnik u muzičkoj školi "dr Miloje Milojević" u Kragujevcu. Održao je niz koncerata nastupajući u klavirskom duu i kao klavirski saradnik duvačkog odseka i odseka za solo pevanje.

Milica Bukarica, rođena 2001. godine, student je klavira na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, u klasi profesorke Jovane Radovanović. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla je u muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković” u Čačku u klasama profesorki Nastasije Tatović i Marije Rudež-Tišma. Tokom školovanja nastupala je na raznm takmičenjima i osvajala najviše nagrade. *U slučaju loših vremenskih uslova, program će biti realizovan u prostoru Univerzitetske galerije. Molimo Vas da putem vaših sredstava informisanja podelite ovu informaciju i kao i do sada, pomognete nam u promovisanju.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži