Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Za samozapošljavanje najveće interesovanje
 
 

Za samozapošljavanje najveće interesovanje

Mere aktivne politike zapošljavanja grada Kragujevca, za koje je ove godine opredeljeno preko 18 miliona dinara, od čega je učešće grada 55 odsto a ostatak Nacionalne službe za zapošljavanje, i ove godine su privukle veliko interesovanje nezaposlenih lica, posebno iz kategorije teže zapošljivih.

Poslovni tim koji radi u kancelarijskoj kabini, izbliza

Tako je na sednici Gradskog saveta za zapošljavanje, od pristiglih 67 zahteva po osnovu samozapošljavanja, odobreno 36 zahteva u ukupnom iznosu od 10,8 miliona dinara. Za javne radove, kroz koje su uključena lica sa invaliditetom, odobreno je sedam zahteva organizacija i udruženja, koje su iskazale potrebu za angažovanjem 21 lica na period od dva meseca, zašta je opredeljeno 1,56 miliona dinara. U okviru treće mere, koje se odnose na subvencije preduzećima koja su iskazala potrebu za angažovanjem nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih lica, odobreno je 2,16 miliona dinara, za angažovanje 10 lica u isto toliko kragujevačkih preduzeća. Savet za zapošljavanje grada Kragujevca, doneo je preporuku da se neutrošena sredstva u iznosu od 3,4 miliona dinara, preusmere na nezaposlene koji su konkurisali za mere samozapošljavanja, čime bi se omogućilo da još 11 lica realizuje svoje poslovne planove, odnosno registruju predložene proizvodne i uslužne delatnosti.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži