Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Radnici Fijata najavili blokadu magistrale Kragujevac-Kraljevo-Čačak
 
 

Radnici Fijata najavili blokadu magistrale Kragujevac-Kraljevo-Čačak

Zbog neispunjenih zahteva oko socijalnog programa obećanog od Vlade Srbije i kompanije Stelantis, radnici kragujevačkog Fijata danas će blokirati magistralu Kragujevac-Kraljevo-Čačak, u prigradskom naselju Korićani, kod restorana "Dedinje".

Radnici najavljuju da će blokada i barikade biti na saobraćajnici od 15 do 17 časova, potvrdili su za N1 članovi Pregovaračkog tima radnika Fijata Đorđe Milojević, Igor Anđić i Zoran Miljković.

Radnici ističu da do sada predstavnici Vlade Srbije u Radnoj grupi uopšte nisu hteli da pregovaraju o poboljšanim otpremninama, o fabrikama u Kragujevcu u koje bi se zaposlili oni koji ne žele da rade u Stelantisovim fabrikama u Slovačkoj i Poljskoj.

Malo je radnika koji pristaju da odu 18 do 24 meseca da rade u inostranstvu, zbog porodica i velikog broja maloletne dece koja bi na dug period ostali bez majki i očeva.

Današnja blokada bila je najavljena kod "Grošničke stanice", ali će ipak biti kilometar dalje, u kragujevačkom naselju Korićani.

Podsetimo, nekoliko stotina zaposlenih u kompaniji Fijat blokiralo je u petak na sat vremena autoput Kragujevac – Batočina. Radnici zahtevaju od države da izađe sa konkretnim predlogom i konačno reši status radnika koji nisu zainteresovani za odlazak u Slovačku.

Izvor: N1

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži