Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Đurđevdanski pesnički susreti
 
 

Đurđevdanski pesnički susreti

Đurđevdanski pesnički susreti održavaju se šesti put. Reč je o manifestaciji regionalnog karaktera, važnoj za Kragujevac i Šumadiju. Manifestacija je otvorena, a okupljanje pesnika je po tradiciji održano u Kući Đure Jakšića.

Na ovogodišnjim susretima svoje stihove su govorili Gordana Boranijašević, Dejan Đorđević, Lune Levajac, Milan Mihajlović, Nenad Jero Radenković, Boško Suvajdžić, Vlasta Cenić, Goran Vračar, Slavomir Gvozdenović, Slavica Ilinčić, Saša Jašin, Predrag Despotović i Aćim Todorović. Pesnici Majo Danilović, Milan Lukić i Vidak M. Maslovarić koji je predstavio časopis „Književne novine”, a prof. dr Saša Knežević održao predavanje o tokovima savremene književnosti u Republici Srpskoj. Đurđevdanski pesnički susreti, koje organizuje Udruženje pisaca Kragujevca, svečano je zatvoreno 11. juna, kada je na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije održan „Miting poezije”.

Za Đurđevdanske pesničke susrete održane u Kragujevcu, poznati kragujevački pesnik i član Udruženja pisaca Srbije Stefan Koncept poslao je pozdrave iz Beograda i najavio je svoju novu eKnjigu pod nazivom Žena knjiga koju možete pogledati na linku.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži