Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac DRUGI SRPSKO-RUSKI MOST KULTURE "KRAGUJEVAC - MOSKVA"
 
 

DRUGI SRPSKO-RUSKI MOST KULTURE "KRAGUJEVAC - MOSKVA"

U organizaciji Ruskog kutka naše Biblioteke i Omladinskog centra "Škola mira" publici su se predstavili gosti iz Rusije: Vladimir Tolstoj, savetnik za kulturu ruskog predsednika i čukununuk Lava Tolstoja, Ekatarina Tolstoj, direktorka muzejskog kompleksa "Jasna Poljana", Vladimir Semjonov, direktor moskovske Naučne biblioteke i memorijalnog muzeja "Kuća A. F. Loseva", Valentina Iljina, bivša direktorka moskovske Naučne biblioteke i memorijalnog muzeja "Kuća A. F. Loseva", Andrej Novikov-Lanskoj, pesnik i publicista iz Moskve i Evgenij Baranov, direktor "Ruskog doma" u Beogradu.

 

U ime Grada govorio je Gradski većnik za kulturu Miljan Bjeletić, u ime Biblioteke direktor, Mirko Demić, a u ime "Škole mira" Petar Stefanović. Za muzički deo programa bili su zaduženi Miloš Radović, operski pevač i Alesandar Radović, pijanista, a moderator programa bio je Jovica Janković.

Udruženje pisaca Kragujevca imalo je svoje istaknutе članоve u publici. Naime, Stefan Koncept potpisao je i ostavio u Narodnoj biblioteci ''Vuk Karadžić'' do sada neobjavljenu pesmu pod nazivom ''Kremlj'' koju ovom prilikom objavljujemo na ćiriličnom pismu:

Кремљ

 

Звезданог жара

силина,

чудесне Земље

тишина,

словенска душа

вечно обасјавана

са зидина

Кремља.

 

Руска средишта

непрегледног

пространства

седишта,

царских

кула и градова

православних

богатстава

одредишта.

 

Omaž Lava Nikolajeviča Tolstoja napisan od strane predsednika Udruženja pisaca Kragujevca, gospodina Radenka Bjelanovića, možete pročitati u kompletnoj objavi na zvaničnom web mestu Udruženja Pisaca Kragujevca - UP.Kragujevac.biz

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži