Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Novac za proslavu Nove godine Grad Kragujevac preusmerio za lečenje bolesne dece
 
 

Novac za proslavu Nove godine Grad Kragujevac preusmerio za lečenje bolesne dece

Novac planiran za proslavu Nove godine i vatromet, preusmeren je za lečenje bolesne dece, a u budžetu za 2021. godinu je tome namenjeno pet miliona dinara, saopštila je Gradska uprava Kragujevca.

 

Navodi se da je u toku javne rasprave o Nacrtu budžeta za 2021. godinu, koja je vođena od 24. novembra do 2. decembra, među 98 predloga je 12 bilo da se novac za proslavu Nove godine i vatromet preusmeri za lečenje bolesne dece. "Zbog velikog interesovanja građana i nevladinog sektora za rešavanje tog problema, to je upravo jedan od pet prihvaćenih predloga", preneto je u saopštenju sa današnje sednice Gradskog veća.

Gradsko veće je utvrdilo predlog Odluke o budžetu za 2021. godinu i uputilo ga odbornicima Skupštine grada na razmatranje i usvajanje. Prihodi i primanja, odnosno rashodi i izdaci budžeta, utvrđeni su u iznosu od devet milijardi 267 miliona dinara. Prihvaćen je i predlog iz javne rasprave za veće sufinansiranje medija, pa će umesto tri miliona za to biti deset miliona dinara.

Među predlozima su i postavljanje usporivača za vozila - "ležećih policajaca" u pojedinim ulicama, radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, poboljšanje javne rasvete, izgradnja odmarališta Bešnjaja i Žeželj, subvencije za izolaciju zgrada. Svi predlozi koji nisu prihvaćeni, dostavljeni su resornim gradskim upravama, pre svega Gradskoj upravi za razvoj, jer se prevashodno odnose na razvoj infrastrukture.

U javnoj raspravi o budžetu prvi put su učestvovale i sve srednje škole koje su predložile da se iz budžeta finansira uređenje školskih dvorišta, kupovina Školske opreme, poboljšanje grejanja, uređivanje svlačionica fiskulturnih sala. Za te predloge glasalo je 5.792 učenika, što je 80 odsto od ukupnog broja srednjoškolaca, a prihvaćeno je deset đačkih predloga čije će sprovođenje koštati ukupno pet miliona dinara.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži