Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Više robe za Vojsku Srbije
 
 

Više robe za Vojsku Srbije

zastava-oruzjeKragujevac -- Fabrika "Zastava oružje" trebalo bi da u 2011. godini zaključi ugovore za opremanje Vojske Srbije u vrednosti od 400 miliona dinara. To je duplo više nego lane, izjavio je direktor tog preduzeća Rade Gromović.

On je rekao da radnici fabrike oružja od 28. decembra do 24. januara koriste zimski kolektivni godišnji odmor, a prošle godine to preduzeće izvezlo je robu vrednu dva miliona dolara.

"Taj rezultat ostvaren je sa manjim brojem radnika, jer je 425 zaposlenih napustilo fabriku od sredine godine uz korišćenje socijalnog programa, a u fabrici sada radi 2.150 zaposlenih", rekao je Gromović.

Ističući da je ministar odbrane načelno obećao da će vojska naručiti više oružja nego prethodnih godina, Gromović je dodao da bi to doprinelo stabilizaciji poslovanja preduzeća koje u prvi kvartal ulazi sa nedovoljnom uposlenosću kapaciteta.

"Na zalihama fabrike oružja u Kragujevcu nalazi se roba u vrednosti od 6,5 miliona dolara, a manji deo čini roba proizvedena za inostranog kupca koji ima problem sa uplatom poslednje tranše", rekao je Gromović.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta b92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');