Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Delegacija Saveta Evrope u Kragujevcu
 
 

Delegacija Saveta Evrope u Kragujevcu

U okviru projekta "Unapređenje kapaciteta Šumadije i Pomoravlja za primenu Evropske konvencije o predelu" Kragujevac je posetila visoka delegacija Saveta Evrope, predvođena izvršnom sekretarkom Evropske konvencije o predelu Maguelonne Dejeant Pons, kao i predstavnici Ministarstva životne sredine i održivog razvoja šest zemalja potpisnica Evropske konvencije: Italije, Portugala, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije i Srbije.

Projekat realizuje Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, u partnerstvu sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstvom kulture i informisanja i nadležnima za sprovođenje i primenu Evropske konvencije.

Cilj posete je da se predstavnici Saveta Evrope upoznaju sa prirodnim i kulturnim nasleđem i jedinstvenom vezom kulturnog nasleđa koje povezuje ruralne i urbane predele - Senjski rudnik - Knežev arsenal u Kragujevcu, u kojem je začeta industrijalizacija Srbije - koji integrisani, prema preporuci eksperata Evropske unije, treba da budu kandidovani na UNESKOV-u listu svetske baštine.

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži