Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Dnevno 700 obroka za 419 porodica
 
 

Dnevno 700 obroka za 419 porodica

Gradska uprava u Kragujevcu nastaviće i u 2015, zvanično je najavljeno, da finansira program ovdašnje Narodne kuhinje i besplatnih đačkih užina, za socijalno najugroženije građane i decu.

U gradskom Sekretarijatu za socijalnu politiku, zdravstvo i društvenu brigu o deci kažu da se program pomoći Narodnoj kuhinji realizuje u partnerstvu sa lokalnom organizacijom Crvenog krsta, te da grad za tu namenu izdvaja značajna sredstva.

 

Planirano je da se ove godine iz gradske kase izdvoji oko 16 miliona dinara za finansiranje rada Narodne kuhinje. Takođe, grad će izdvojiti i oko 14 miliona dinara za đačke kuhinje u osnovnim školama u kojima će deca iz socijalno ugroženih porodica dobijati jedan kvalitetan obrok. Razmišljamo o tome da ovaj program proširimo i na srednje škole, kažu u Sekretarijatu za socijalnu politiku. U Narodnoj kuhinji dnevno se priprema 700 obroka koje šest dana u sedmici koristi 419 porodica. Među korisnicima je i 270 dece, uzrasta do 14 godina, od čega je oko 60 beba.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži