Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Trojka iz bloka – posle Beograda i Čikaga i u Kragujevcu
 
 

Trojka iz bloka – posle Beograda i Čikaga i u Kragujevcu

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije sprovodi projekat pod nazivom “Trojka iz bloka” – takmičenje u šutiranju trojki.

Projekat “Trojka iz bloka” za cilj ima izgradnju i opremanje kupatila za potrebe 10 socijalno-ugroženih višečlanih porodica širom Srbije. Razlog za pokretanje ovog projekta jeste činjenica da smo svedoci teškog života velikog broja višečlanih porodica širom Srbije koje oskudevaju u najosnovnijim higijenskim potrebama. Tokom proteklih sedam godina predanog humanitarnog rada, predstavnici humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” spoznali su da veliki broj dece i njihovih porodica, koje mahom žive u ruralnim sredinama, nema obezbeđene elementarne uslove za održavanje lične higijene. I pored činjenice da je organizacija učinila velike napore da se izgrade i opreme nekoliko desetina kupatila širom Srbije za potrebe ugroženih porodica, realno stanje na terenu ukazuje na mnogo veću potrebu za rešavanjem ovog problema što ujedno poziva i na sveopštu društvenu mobilizaciju.

Ove godine se takmičenja u šutiranju trojki organizuju 1.juna u Beogradu i Čikagu, a u Kragujevcu će takmičenje biti 16. juna sa početkom u 13 sati.

Pokret “Čista Srbija” uzeo je aktivno učešće u organizaciji ovog događaja u hali „Gordana Goca Bogojević“ (Park). Prijave se mogu slati na broj telefona 065 234 83 11 i mail Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli . Cena prijave je 200 dinara.

Organizatori projekta pozivaju sve prijatelje i donatore iz Kragujevca i Šumadije da se uključe i pomognu ovaj projekat kroz: sponzorstva, ostvarivanja kontakta sa potencijalnim sponzorima, ostvarivanje kontakta sa javnim ličnostima i organizacijama koji bi podržali projekat i učešćem na samom takmičenju.

Podršku takmičenju pružili su:  Sportski centar Park, Pokret Čista Srbija, udruženje mladih Kragujevčana KG Polis, Jedinstveni đački parlament srednjih škola Kragujevca, Učenički parlament Politehničke škole, košarkaški klub Radnički, vaterpolo klub Radnički, florbol klub Šumadija, internet portali Ritam grada i KG Reklame…

Izvor: ritamgrada.rs

This content has been locked. You can no longer post any comment.