Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Dan vojske obeležen i u Kragujevcu
 
 

Dan vojske obeležen i u Kragujevcu

U kasarni ''Milan Blagojević'' u Kragujevcu obeležen je Dan vojske Republike Srbije. 23. april ob ležava se u znak sećanja na Drugi srpski ustanak podignut u Takovu 1815. godine.

Pipadnici Vojske Srbije iz kragujevačkog garnizona sa gostima iz lokalne samouprave, javnih preduzeća, obrazovnih ustanova i udruženja iz Kragujevca, obeležili su Dan vojske Republike Srbije, prigodnom svečanošću u kasarni „Milan Blagojević''.

Potpukovnik Mirosalv Perišić, komandant Samohodnog raketnog diviziona, podsetio je na veliku žrtvu srpskog naroda u borbi protiv Otomanske imperije za stvaranje međunarodno priznate države i vojske Srbije.

„Današnji praznik jedinica u Kragujevcu dočekuje zadovoljna rezultatima na izgradnji operativnih sposobnosti i uz očekivanje modernizacije ratnom tehnikom najnovije generacije“, poručio je Perišić.

Povodom Dana vojske pročitane su čestitke predsednika države i ministra odbrane, kao i odluke o unapređenju i nagradama zaslužnim pojedincima.

Nakon toga odata je po~ast raketašima palim u odbrani zemlje 1999. godine.

Vence i cveće kraj spomen obeležja u kasarni „Milan Blagojević“ položili su predstavnici vojske i grada Kragujevca, Udruženja ratnih vojnih invalida i članovi porodica poginulih pripadnika vojske.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži