Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Sedam godina među napuklim pokretnim zidovima
 
 

Sedam godina među napuklim pokretnim zidovima

Vlasnici 15 kuća iz tri kragujevačka naselja, čiji su domovi oštećeni od klizišta pre sedam godina i tada proglašeni neuslovnim i opasnim za život, još čekaju na ključeve obećanih stambenih jedinica.

Iako je Kragujevac jedan od 28 gradova u Srbiji koji su te 2006. godine proglašeni najugroženijim od pojave klizišta usled martovskog nevremena, izgradnja stambenih jedinica za 15 porodica iz Trmbasa, Beloševca i Gornje Sabante počela je tek krajem 2011. godine.
"Kuće bi trebalo da budu završene do kraja aprila ove godine i to je krajnji rok koji smo odredili izvođaču radova firmi 'Beogradnja' iz Blaca", rekao je u izjavi Tanjugu načelnik Odeljenja za prevetivnu zaštitu od elementarnih i drugih nepogoda Dragoš Radovanović.

Objašnjavajući zašto toliko kasni izgradnja kuća za one čije su su još 2006. godine proglašene neuslovnim i opasnim za bilo kakav dalji život, Radovanović tvrdi da se tri godine čekalo da tadašnje resorno ministarstvo obezbedi sredstva.
"Kada su sredstva u iznosu od 21,6 miliona dinara i obezbeđena potom se čekalo da se raspiše tender, tako da je izvođač radova, kao najpovoljniji ponuđač, izabran tek 2011. godine", rekao je Radović. On je dodao da je potom usledila procedura izdavanja građevinskih i lokacijskih dozvola.

Iako su im kuće proglašene neuslovnim za život, a zidovi godinama napukli, sve porodice žive u njima, jer nemaju kud, izuzev jedne kojoj je grad odredio privremen smeštaj, a po nalogu građevinske inspekcije, jer je reč o objektu koji se urušavao.

Za izgradnju tih kuća u naselju Denino brdo, grad je obezbedio lokaciju i obavezi je da finansira priključke. Kuće su tipske od 37 i 65 kvadratnih metara i sa placem od 4,5 ara.

 

 

Izvor/Foto: Tanjug

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');