Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac VIDEO: Predsednik skupštine Kragujevca: "Logično je da DS i SNS raspi***ju sve u Srbiji"
 
 

VIDEO: Predsednik skupštine Kragujevca: "Logično je da DS i SNS raspi***ju sve u Srbiji"

sasa milenicOdbornici Srpske napredne stranke napustili su danas sednicu Skupštine Kragujevca zbog toga što je, kako su naveli, predsednik tog parlamenta Saša Milenić vređao predsednika Srbije Tomislava Nikolića. - Milenić je za skupštinskom govornicom psovao i izrekao niz vulgarnih i uvredljivih reči na račun predsednika Srbije, zbog čega je svih 18 odbornika SNS napustilo sednicu rekao je Tanjugu zamenik predsednika odborničke grupe SNS Goran Kovačević.

Kovačević smatra “da to nije samo uvreda predsednika Srbije već je i vređanje Skupštine grada Kragujevca”.

Milenović je za govornicom rekao da bi Tomislav Nikolić trebalo da bude "u bukagijama da je reda i zakona, zato što je direktono odgovoran za izazivanje verske i nacionalne mržnje i verskog i nacionalnog rata", ali je ipak izabran za predsednika Republike.

- Pritom prepoznajemo da je najlogičnija stvar da on s bivšim predsednikom napravi koaliciju i da DS i SN, narodski rečeno, raspi**aju sve što imamo i da onda zdrave snage u društvu grade budućnost - rekao je Milenić.
 

Milenić je rekao da je od medija saznao da su naprednjaci napustili sednicu.

On je Tanjugu izjavio da nije dobio zvanično saopštenje da su odbornici SNS napustili današnju sednicu, kao i da je vređanje započeo šef odbornicke grupe naprednjaka Radomir Nikolić, koji je i sin predsednika Srbije.

- Kao predsednik Skupštine nisam dobio zvanično saopštenje odborničke grupe SNS o napuštanju sednice Skupštine grada i informaciju o tome dobio sam posredno od predstavnika sredstava javnog informisanja - rekao je Milenić.

- Ako je to istina i ako je to navedeno obrazloženje, onda ja imam samo jedan komentar, a to se u komunikaciji zove okrenuti nekome ogledalce - naglasio je Milenić.

- Budući da je šef odborničke grupe SNS Radomir Nikolić, neposredno pre mog javljanja za govornicom izlagao slobodne utiske o tome koji bi od najviših funkcionera ‘Zajedno za Šumadiju’ mogli da završe na robiji, ja sam shodno njegovom izlaganju i sam izneo svoja slobodna uverenja na tu temu. Taman toliko koliko im se učini neprijatno takva ocena i takvo razmišljanje o njihovom slučaju, trebalo bi da posluži kao lep nauk, pre nego što se to iznese na istu temu o ostalim učesnicima javnog života - kaže Milenić, koji je predsednik gradskog odbora “Zajedno za šumadiju” čiji je lider Veroljub Stevanović.

Rasprava je počela oko ponovnog imenovanja direktora Parking servisa Nenada Vasiljevića, kada je šef odborničke grupe naprednjaka Radomir Nikolić kritikovao njegov ponovni izbor iako je, kako je naveo, u preduzeću napravio dug od 53 miliona dinara. Na to je reagovao Milenić koji je kritikovao prošlost predsednika Srbije Tomislava Nikolića

Milenić je predsednik gradskog odbora stranke “Zajedno za Šumadiju”, čiji je lider Veroljub Stefanović, i koja zajedno sa G17 plus, koalicijom oko SPS, Preokretom i DSS ima većinu u gradskoj skupštini.
 

Odbornici SNS u Kragujevcu su u opoziciji kao i Demokratska stranka, a predsednik njihove odborničke grupe je Radomir Nikolić, sin predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji je učestvovao danas u zasedanju Skupštine.


VIDEO > Sukob naprednjaka i URS u Kragujevcu:

Izvor: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži