Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Srbija Ministar poručio: Od 100 EUR ne odustajemo, ko hoće može da donira
 
 

Ministar poručio: Od 100 EUR ne odustajemo, ko hoće može da donira

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da Vlada Srbije neće odustati od isplate po 100 evra svim punoletnim građanima uprkos kritikama Fiskalnog saveta da ta mera nije ekonomski opravdana i socijalno fokusirana.

 

On je rekao da je isplata po 100 evra građanima deo paketa za pomoć radi smanjenja štetnih posledica od pandemije virusa kovid-19.

“Želimo da građanima olakšamo izlazak iz krize, a takve mere su predvidele i razvijenije zemlje od Srbije, poput SAD, Hong Kong i Singapura”, rekao je Mali. Dodao je da je ta mera opravdana i sa ekonomskog stanovišta jer će se novac potrošiti za kupovinu roba i usluga, a time se pokreće ekonomija. Istakao je da oni koji žele da doniraju taj novac “to mogu uvek da učine” . Mali je rekao da se budžet puni malo iznad plana, da je urađen presek za poslednji mesec i da se po osnovu akciza, poreza na dohodak, poreza na dodatu vrednost u budžet slilo 33,8 milijardi dinara, a da je plan bio 34,5 milijardi dinara.

“U narednom periodu očekujemo smanjen priliv zbog odlaganja poreza i doprinosa na plate, poreza na dobit preduzeća, ali bez brige za likvidnost jer imamo potpunu kontrolu troškova i nećemo ugroziti makroekonomsku stabilnost”, rekao je Mali.

foto: Youtube

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži